Annons:

Kjell Fransson ser fram emot Midnattssolsrallyt och inte minst stadssträckan i kväll. Foto: Johan "JK" Karlsson (www.racepage.org)

Hemmahoppet: ”När hjälmen kommer på vill jag vinna”

Många timmars arbete har lagts ned inför Midnattssolsrallyt. En av dem som har jobbat med arrangemanget är Kjell Fransson. Den rutinerade Vimmerby MS-föraren kommer dessutom till start i tävlingen. – Det känns spännande, bra och roligt, säger Fransson inför sin fjärde start i det klassiska rallyt.

Annons:

61-årige Kjell Fransson är en rutinerad räv i rallysammanhang. Att få köra Midnattssolsrallyt, på hemmaplan i Vimmerby, blir förstås något alldeles extra för Hultsfredsboende Fransson.

– Jag är ju själv VMS:are i själ och hjärta. Vi har lagt ned ett jättejobb på det här evenemanget. Bara på stadssträckan kommer det att vara ett 80-tal funktionärer igång. När det blev klart att vi skulle få hit Midnattssolsrallyt kunde jag inte förstå att det skulle vara så mycket jobb som det har varit, säger Kjell Fransson.

”Väldigt udda”

Han ser fram lite extra emot den första specialsträckan i kväll, som körs i Vimmerby stad.

– Det kommer att bli väldigt udda. Jag trodde inte att det skulle vara möjligt att köra i staden. Det är fantastiskt att kommunen, de boende och markägarna har gått med på det.

Hur skulle du beskriva Midnattssolsrallyt?

– I min värld så är det framförallt en biltävling. Jag har vinnarskalle och vill verkligen tävla. Men sen går det inte komma ifrån att det är en totalupplevelse. Det är inte många tävlingar där det är så mycket folk och hejar även på transportsträckorna. Det är många som vill titta på de gamla och fina bilarna, säger Kjell Fransson.

– Arrangemanget i sig är väldigt lockande och annorlunda. Det är helheten som gör det. Det är mycket gemenskap, historier och mycket ljug, fortsätter Fransson med ett skratt.

Ingen veteran

Kjell Fransson kommer till start i en gul Bubbla av årsmodell 1975. Han har tidigare kört tre Midnattssolsrallyn.

– Så jag är absolut ingen veteran i det här sammanhanget, konstaterar han.

Vad har du för målsättning i år?

– När hjälmen kommer på vill jag vinna. Men det är bara att inse att jag inte har någon möjlighet att totalvinna med den här bilen. Jag får jaga så många placeringar jag kan istället. Det är inte lika allvarligt som tidigare, Midnattssolsrallyt är en mer familjär tävling.

– Jag vet inte om jag vill säga vad som är realistiskt. Men om bilen håller så vill jag vinna klassen och vara så högt upp som möjligt i totalen. Jag hoppas verkligen att bilen håller så att jag får åka hela den här fantastiska banan, säger Kjell Fransson.

Fakta

Hemmaförarnas startnummer:

14. Ove Johansson (Marcus Jonsson)

41. William Andersson (Roger Dahlberg)

43. Martin Nelson (Henrik Johansson)

56. Sten Nelson (Joakim Gustavsson)

117. Kjell Fransson (P-O Eriksson)

122. Mats Karlsson (Kurt Andersson)

Har vi missat någon förare från Vimmerby MS? Hör av er till linus.johansson@dagensvimmerby.se.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt