Annons:

Stark SM-insats av Hugo i dag: ”Inga större misstag”

Hugo Svensson gjorde en stark SM-insats i dag. Foto: Privat

Stark SM-insats av Hugo i dag: ”Inga större misstag”

I premiären av ungdoms-SM i enduro slutade Hugo Svensson, Vimmerby MS, åtta i sin klass. När mästerskapet i dag rullade vidare i Malmö gick det ännu bättre.
– Jag gjorde inga större misstag, säger Hugo Svensson efter femteplatsen.

Annons:

Den första deltävlingen i USM i enduro avgjordes i Falköping i slutet av maj. Då slutade Hugo Svensson, som bor utanför Kristdala och tävlar för Vimmerby MS, åtta i sin klass, USM2.

I dag kördes den andra deltävlingen i Malmö. Där visade Vimmerbykillen att han vill vara med ännu högre upp i resultatlistorna. Hugo Svensson blev femma i klassen efter att ha kört in som åtta, sexa, fyra, femma, femma, sexa, nia och tolva på de åtta sträckorna. Totalt i USM1 och USM 2 räckte det till plats 16.

– Jag tycker att det gick bra. Till en början var det lite stelt, men sen kom jag igång och tog mig upp till en femteplats så jag får vara nöjd, säger Hugo Svensson.

Vad är du mest nöjd med och vad kan förbättras inför fortsättningen?

– Jag tycker att det som helhet gick bra och jag gjorde inga större misstag. Som bäst gick det på sträckan som var lite mer knixig. Det blir nog att träna mer på snabba och släta banor för att få upp farten.

Höglander 25:a

Efter två av fem deltävlingar ligger VMS-föraren totaltsexa i sin klass.

– Det skulle vara kul att vara topp fem i totalen, men det är många snabba förare i täten så det blir att träna mer och hänga i, säger Hugo Svensson.

Med i tävlingen fanns också Djursdala SK:s Sven Höglander. Han blev 25:a i samma klass som Hugo Svensson. Även det en förbättring från premiären, där Höglander slutade på 30:e plats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt