Annons:

Jätteinsats av Josefina på Elmia: ”Något av det bästa jag gjort”

Josefina Gunnarsson gjorde en mycket bra insats i Jönköping. Foto: Privat

Jätteinsats av Josefina på Elmia: ”Något av det bästa jag gjort”

Josefina Gunnarsson från Vimmerby gjorde en strålande insats när Elmia Scandinavian Horse Show avgjordes nyligen.
– Det gick jättebra och det är ju härligt att få vinna ibland, säger Josefina Gunnarsson, som tävlar för Vimmerby Hopphästklubb.

Annons:

Josefina Gunnarsson hade tre hästar till start i stortävlingen och allra bäst gick det för fyraåriga hopphästen SelfieBT, som vann sin klass.

– Jag gick till final med alla mina tre hästar, två fyraåringar och en femåring. Fyraårsklassen är en bedömningsklass där olika punkter bedömdes av bland annat Rolf-Göran Bengtsson. Han vet ju från den internationella scenen hur hästar ska hoppa och se ut så det var förstås väldigt kul att vinna, säger Josefina Gunnarsson. 

God potential

Den andra fyraåringen blev femma i finalen och femåringen slutade på 13:e plats.

– Det är en stortävling så det är klart att det är något av det bästa jag gjort så här långt. Det krävs så mycket för att man ska få till det, både jag och hästen måste vara på topp.

Framöver väntar nu en lugnare period för Josefina Gunnarsson.

– Det blir en lite lugnare period nu med lite vila. Sen är det bara att börja träna hårt igen och matcha hästarna inför nästa säsong.

Hur går tankarna inför nästa år?

– Då ska fyraåringarna matchas mot Falsterbo och Elmia igen och femåringen ska fortsätta matchas mot samma tävlingar. Det blir en högre nivå totalt sett. Jag har tre hästar med väldigt god potential till att komma långt i karriären, men sen vet man aldrig, det är mycket som ska stämma, säger Josefina Gunnarsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt