Annons:

Profilen körde grovt rattfull – nu ger svenska klubben honom en ny chans

Antonio Lindbäck är tillbaka i Masarnas trupp efter att ha kört rattfull i februari. Foto: Bildbyrån

Profilen körde grovt rattfull – nu ger svenska klubben honom en ny chans

Masarna väljer att ge Antonio Lindbäck en ny chans trots att han stoppades av polis efter att ha kört bil med 1,82 promille alkohol i blodet. 
”Vi kommer ställa krav på Antonio om vård, test och uppföljning”, skriver Masarna i ett inlägg på sin hemsida. 

Annons:

Masarna bröt i mitten av februari kontraktet med den svenska speedwayprofilen Antonio Lindbäck efter att han ännu en gång kört rattfull. Han stoppades i Avesta med 1,82 promille alkohol i blodet och står nu åtalad för grovt rattfylleri. 

Hans svenska klubb beslutade på ett extrainsatt styrelsemöte under måndagen att plocka in Lindbäck i truppen igen. Han kommer finnas med i Masarnas lag när säsongen drar igång i början av maj. 

”Vi har beslutat att ta vårt juridiska ansvar som arbetsgivare. Vi kommer ställa krav på Antonio om vård, test och uppföljning. Att köra rattfull är inget vi accepterar varken nu eller i framtiden. Vi beklagar och fördömer handlingen som sådan”, skriver Masarnas styrelse i ett inlägg på sin hemsida. 

Stoppas från landslaget

Antonio Lindbäck är sedan tidigare dömd för rattfylleri och har under vintern befunnit sig på ett behandlingshem i Filipstad. Han säger i en intervju med SVT Sport att han är glad över att få nytt kontrakt med Masarna. 

”Jag är glad över att de backar upp mig och låter mig köra. Det är positivt. Jag vill åka speedway och jag vill åka för Masarna”, säger Lindbäck till SVT Sport. 

Svenska Motorsportförbundet har valt att stoppa honom för landslaget under den närmaste tiden. 

”Han kommer inte tas ut till nånting just nu, så får vi ta ställning senare till hur vi gör då”, säger Svemos grenchef Mikael Karlsson till SVT Sport.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt