Annons:

Sjukdom stoppar Dackeföraren - nu tar han timeout

Dackarna har drabbats av ett avbräck inför starten av Elitserien. Alex Johansson har tagit timeout på grund av sjukdom.
- Alex har gjort stora framsteg sedan han kom till Dackarna så detta känns mycket tråkigt. Men Alex hälsa måste självklart komma i första hand, säger lagledaren Mikael Karlsson till klubbens hemsida.

Annons:

Tanken var att i första hand Joel Kling och Alex Johansson skulle ha slagits om den sjunde platsen i Dackarnas startsjua i Elitserien. Men nu meddelar Målillaklubben att Alex Johansson tar timeout.

"Alex fick sjukdomen twar för några år sedan, det är en luftrörssjukdom som tar ner immunförsvaret och gör kroppen orkeslös. De kan ta några månader, ett år, tre år att bli frisk och vissa blir det aldrig. Efter återkommande sjukdomar dom senaste åren som lett till att Alex fått lämna återbud till tävlingar eller vid flera tillfällen kört på halvfart har det krävts en stor dos envishet, ett jäklar anamma för att gång på gång och återigen bygga upp immunförsvaret, få tillbaka ork och styrka i kroppen. Efter en bra träningsperiod när man tror att kroppen äntligen är i fas så kommer det ett bakslag. Med denna bakgrund finns det inte möjlighet att fortsätta med sporten på elitnivå och hobbynivå är inget alternativ för en tävlingsmänniska som Alex", skriver Dackarna på sin hemsida.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt