Annons:

Nu får Alex chansen:

Alex Johansson får chansen för andra gången i Dackarna i år. Foto: Linus Johansson

Nu får Alex chansen: "Hoppas kunna bidra"

För andra gången den här säsongen får Alex Johansson chansen i Dackevästen. Mot moderklubben Piraterna får han köra i stället för Magnus Karlsson på reservplats. – Det känns som jag är i bättre form nu, säger han.

Annons:

Bortamatchen mot Masarna var Alex Johanssons första i Dackarna. Då plockade östgöten en poäng. Matchen efter plockades han bort till förmån för Magnus Karlsson igen. 

I morgon får 19-åringen chansen för andra gången den här säsongen. Då kliver Alex in på reservplats mot moderklubben Piraterna. 

– Det ska verkligen bli kul. Det känns som att jag är i bättre form nu, säger Alex Johansson. 

Nöjd med några poäng

Den unge talangen är inte särskilt missnöjd med att han inte fått fler chanser att dra på sig västen i Elitserien i år. 

– Det är klart att man vill köra, men jag hade inte räknat med att få köra någonting. För mig är det en bonus att få åka i Elitserien. 

Ovalen i Motala är den Alex Johansson känner till bäst i hela Sverige. Men han vill inte sätta för stora krav på sig själv. 

– Något hoppas jag kunna bidra med. Jag tycker att allt över noll poäng är jättebra. Jag ska göra mitt bästa, men jag har inte så höga krav på mig själv. 

"På gång igen"

Beslutet att välja Alex Johansson framför Magnus Karlsson förklarar Mikael Karlsson så här: 

– Vi provade Alex en gång och han kanske borde fått någon mer chans, men sedan visade Magnus form igen samtidigt som Alex tappade form. Nu har han hittat tillbaka och gjorde ett bra JSM och bra resultat i Allsvenskan, säger Dackarnas lagledare.

Att Alex kört otaliga varv kring ovalen i Motala har förstås varit avgörande. 

– Det känns som att han är på gång igen och så ska vi till Motala. Det har betydelse för honom än för andra. Han har slagit många av deras förare och jag tror att han kan ta poäng. 

"Goda chanser"

Alex Johansson tror att Dackarna har goda chanser att vinna matchen. 

– Piraterna är ett bra lag, men vi kan definitivt vinna. Det viktiga är att alla har en bra dag, då kan det gå. Sedan behöver vi lite tur också. 

Mer inför matchen kommer under den tidiga tisdagsmorgonen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt