Annons:

Nicolai Klindt är klar för Dackarna. Foto: Bildbyrån

Nu förändrar Dackarna i truppen – värvar rutinerad dansk

Dackarna nyttjar ett av sina transferkort för en tidig förändring. Rutinerade dansken Nicolai Klindt går in i truppen och utgår gör Luke Becker.

Annons:

Efter tre förluster på fyra omgångar väljer Dackarna nu att agera och använda ett av sina transferkort. Luke Becker, som fått en tung start på säsongen, skrivs ut ur truppen.

In kommer istället 33-årige dansken Nicolai Klindt.

– Vi har förlorat några jämna matcher och har känt att vi inte riktigt räckt till och att vi behöver ändra på något. I samband med att Nicolai bytte klubb i Polen blev han också tillgänglig för att köra i fler länder. Han har kört många år i Sverige och känner till banorna här. Det är en tuff förare som kommer med bra maskinmaterial. Han är god vän med flera av killarna i laget och kommer att smälta in på ett bra sätt, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

"Passade mig bra"

Att skriva ut Luke Becker tycker han samtidigt är smärtsamt.

– Tyvärr blev det Luke. Det känns tråkigt, det är en ung kille som åkte bra här förra året. Han har ett högt snitt och har haft tufft att hitta formen, inte bara i Sverige. Jag hoppas verkligen att han hittar tillbaka.

Nicolai Klindt har nobbat flera svenska klubbar under säsongen. 

– Jag skulle inte fokusera på Sverige i år och hade redan sagt nej till några klubbar. När Dackarna först hörde av sig sa jag faktiskt också nej, men de frågade igen och då tog vi det därifrån. Den främsta anledningen till att jag tackade ja till slut var att jag kommer till ett gediget lag och att Dackarnas kalender passar mig bra. Jag är väldigt glad över att återigen bli en del av Dackarna, som jag körde för 2008-2009, säger Nicolai Klindt.

Kan debutera redan på tisdag

Dansken tycker att klubbens lagbygge ser intressant ut. 

– Jag tycker att vi har ett väldigt starkt lag. Det är inte fullt av superstjärnor, mer än ”Magic” (Maciej Janowski), men det är starkt hela vägen. Dessutom är det ett bra gäng med killar som jag kommer väldigt bra överens med, vilket är ett stort plus. Jag är övertygad om att det kommer bli roligt och att vi kan göra något stort tillsammans.

Klindt hoppas kunna bidra både på och utanför banan. 

– Jag tror att jag har en del att bidra med. Självklart känner jag att jag kommer kunna bidra med viktiga poäng på banan. Utöver det tror jag också att jag är en väldigt bra lagkamrat både på och utanför banan, vilket kan gynna laget på många sätt.

Det troliga är att dansken debuterar redan i tisdagens derby mot Västervik.

– Det är meningen och det ska inte vara några problem med pappersexercisen, säger Mikael Teurnberg

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt