Annons:

Dramatik att vänta när GP-serien startar i kväll: ”Högstanivå som är grym”

Jason Doyle, Greg Hancock och Piotr Pawlicki är tre förare som säkert kan vara med högt upp när GP-serien summeras i höst. Foto: Linus Johansson

Dramatik att vänta när GP-serien startar i kväll: ”Högstanivå som är grym”

Grand Prix-serien i speedway ser mer oviss ut än på många år. Det är något som Dackarnas lagledare Mikael Karlsson skriver under på.
– Samtliga förare har en högstanivå som är grym. Det blir ett häftigt GP-år, siar Karlsson.

Annons:

I stort sett jämt brukar det finnas ett antal förare som går att räkna bort redan innan GP-serien startar. Den känslan har inte Mikael Karlsson inför årets första tävling, som körs i Krsko, Slovenien, i kväll.

– Jag tycker att det på förhand är 15 ordinarie förare som mer eller mindre kan vara med och slåss om det. Alla har en högstanivå som är grym.

Är det den bästa GP-uppställningen på länge?

– Ja, det tycker jag. Det går inte att räkna bort någon i det här läget. Det blir ett häftigt GP-år, säger Mikael Karlsson.

Tre dackeförare

Tre av de 15 ordinarie förarna kör till vardags för Dackarna i Elitserien; Patryk Dudek, Fredrik Lindgren och Maciej Janowski. Och då ska man veta att Grand Prix-serien är stenhård och skaderisken möjligen högre än i en vanlig seriematch.

Hur ser du på det?

– Det är både plus och minus. Det är kul och ett bevis på att vi har bra förare i laget. Sen är det alltid lite oroligt när man ska följa GP-tävlingarna.

Dudek topp fem?

Mikael Karlsson säger så här om dackeförarnas chanser under säsongen:

– Om Patryk Dudek kan prestera på sin högsta nivå så kan han absolut vara med och slåss om en topp fem-placering. Men man får inte glömma att det är hans första år i GP-serien. Det är tufft och innebär en ny typ av upplägg på säsongen.

– Maciej Janowski har varit med tidigare och vet vad det innebär. Hans styrka är starterna, får han dem att fungera blir han livsfarlig. Det han måste jobba på är att öka sin fart på banan och det är han väl medveten om.

– Fredrik Lindgren skulle vara värd att lyckas. Han har varit på gränsen i många år nu. Han är ju absolut med i världstoppen, men måste höja sin lägstanivå i GP:t. Det går inte att ta tre till fem poäng om man vill vara med högt upp. I sina bästa stunder kan han vara med där uppe.

Fakta

Ordinarie förare i GP-serien 2017:

Greg Hancock, USA

Tai Woffinden, Storbritannien

Bartosz Zmarzlik, Polen

Chris Holder, Australien

Jason Doyle, Australien

Piotr Pawlicki, Polen

Antonio Lindbäck, Sverige

Niels-Kristian Iversen, Danmark

Matej Zagar, Slovenien

Maciej Janowski, Polen

Fredrik Lindgren, Sverige

Nicki Pedersen, Danmark

Patryk Dudek, Polen

Martin Vaculik, Slovakien

Emil Sayfutdinov, Ryssland

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt