Annons:

Hyllningen efter stjärnornas jättematch: ”Det är makalöst”

Patryk Dudek och Maciej Janowski körde hem segern åt Dackarna. Foto: Linus Johansson

Hyllningen efter stjärnornas jättematch: ”Det är makalöst”

Dackarna behövde en femetta i det sista heatet för att besegra Eskilstuna Smederna. Då svarade Patryk Dudek för en fantastisk styrning som säkrade segern.
– Det Dudek gjorde där. Det är makalöst, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson efter seger med 46-44.

Annons:

Bortamatchen mot Smederna blev precis så tuff som Mikael Karlsson hade trott på förhand. Dackarna hamnade dessutom i ett tidigt jätteunderläge, 23-13 efter sex heat.

– Jag vet inte vad jag ska säga om den starten. Vi var redo, men ändå lyckades vi inte få tag i dem, säger Mikael Karlsson.

Vad kände du i det läget?

– Klart att det var tufft. Vi körde riders replacement (för Fredrik Lindgren) och behövde få igång fler gubbar. Sen kan man ju i slutändan tycka att vi levde på två förare ändå.

Tappade 4-2 till 1-5

Ett par lyckade förändringar gjorde dock att Dackarna knappade in och efter tio heat var underläget bara två poäng.

– Vi lyckades med några toppningar och det gjorde att vi fick tillbaka tron. Hade vi inte lyckats där hade vi inte haft mycket kvar att trycka med, säger Mikael Karlsson.

Efter ett par oavgjorda heat var ställningen 37-35 i hemmafavör med tre heat kvar att köra. Då, i det trettonde heatet, åkte Peter Ljung och Rune Holta på sin tredje femetta i baken och Smederna utökade till 42-36.

– Peter och Rune hade 4-2 i två varv, men sen tappade de till 1-5. Då kändes det tufft, även om jag visste att Janowski (Maciej) och Dudek (Patryk) skulle ut i två heat.

”De gjorde det fantastiskt”

Pressen på de båda polska GP-stjärnorna var stenhård. Två femettor krävdes för att Dackarna skulle vinna matchen. Efter att ha kört hem en dubbelseger i heat 14 blev det sista heatet en riktig rysare.

– Det Dudek gjorde där... det är makalöst. Han slogs om tredjeplatsen med Matej Zagar i två varv. Sen var han helt plötsligt uppe och slogs om andraplatsen med Grigorij Laguta, och lyckades gå om på det sista varvet.

Vad kände du egentligen inför de två sista heaten?

– Det är klart att jag hoppades att de skulle fixa det, men det är inget man kan begära i det läget. Men Janowski och Dudek var grymma i kväll, fy fan vad de körde. De gjorde det fantastiskt, kanske framförallt Janowski. 

Rospiggarna utan Doyle

En som hade det tungt var nyförvärvet Rune Holta, som bara körde in två poäng på fem heat.

– Han hade en strultävling med någon startvurpa. Det blev lite stressigt och han hittade aldrig flytet. Men det är inte något som oroar mig inför fortsättningen.

Redan i morgon kör Dackarna nästa match i Elitserien, borta mot Rospiggarna. Ett Rospiggarna som kommer till start utan Jason Doyle.

– Klart att vi hoppas på en seger till där. Men det är tufft att åka till Hallstavik och vi vet fortfarande inte riktigt vad de kommer att komma med för lag, säger Mikael Karlsson.

Fakta

Dackarnas poäng:

Maciej Janowski, 16 (6 heat)

Patryk Dudek, 16 (7)

Peter Ljung, 6 (5)

Mads Korneliussen, 5 (4)

Rune Holta, 2 (5)

Joel Kling, 1 (3)

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt