Annons:

Janowski om framtiden efter tunga uttåget:

Maciej Janowski konfunderad under semifinalen. "Varför fungerade inte cykeln?", ser han ut att tänka. Foto: Ossian Mathiasson

Janowski om framtiden efter tunga uttåget: "Måste prata först"

Dackarna och Maciej Janowski har en långvarig relation. Fortsätter den efter semifinalmissen mot Lejonen?
– Vi måste sätta oss ned och prata först, säger den polske stjärnan.

Annons:

Dackarna hade ändå ett hyfsat läge att nå final efter 49-41-förlust i Gislaved förra veckan. Särskilt nära att vända på steken var man aldrig hemma på Skrotfrag Arena. 

Redan i det sjunde heatet, när Lejonen säkrade en femtta genom Patryk Dudek och Oliver Berntzon, var det rullgardin ned för Dackarna. Det blev bara värre och värre. I ärlighetens namn var Målillaklubben aldrig nära att störa Lejonen i kampen om en finalplats.

– Det var tufft där ute. Vi startade inte alls som vi ville. Vi försökte så gott vi kunde, men de var bättre helt klart. Vi kunde inget göra även om alla försökte och kämpade med sina inställningar, säger dackestjärnan Maciej Janowski.

Inte minst Janowski själv hade det kämpigt på banan. Endast en poäng fick han med sig på sina två inledande heat.

– Jag missade inställningarna helt i början av matchen. Jag tävlade på samma cykel vid GP-tävlingen här i lördags, men det var något fel på den. Med tre heat kvar bytte jag till en annan och då lyckades jag få lite fart, säger Janowski.

"Vill leverera mer"

Även om den polske föraren fick med sig fem poäng på sina tre sista heat räckte det inte särskilt långt. 

– Det blev bättre, men man vill leverera mer och prestera bättre i sådana här matcher. De har ett starkt lag, men det här var tungt. 

Hur ser du på säsongen som helhet?

– Vi fick en tuff start och gjorde en del ändringar. Mot slutet har det blivit bättre och bättre, men vi var inte tillräckligt bra för att nå final.

Hur ser du på din egen framtid i Sverige?

– Jag har alltid gillat att köra för Dackarna, men vi får se vad som händer. Först och främst måste jag prata med Målilla. Vill de inte ändra på något är jag beredd att stanna här.

Har du fått samtal från några andra klubbar?

– Det är för tidigt. Jag har varit helt koncentrerad på det här och säsongen har precis avslutats. Nu finns tid att tänka på sådant.

Dagens match slutade 53-37 till Lejonen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt