Annons:

JUST NU: VM-STJÄRNAN KLAR FÖR NY SÄSONG I DACKARNA

Maciej Janowski är klar för ännu en säsong i Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VM-STJÄRNAN KLAR FÖR NY SÄSONG I DACKARNA

Den polske VM-stjärnan, Maciej Janowski, är klar för en ny säsong i Dackarna. Det blir hans sjunde i klubben.
– Det känns otroligt bra. Maciej är väldigt viktig för Dackarna på flera sätt, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons:

Inför säsongen 2016 anslöt den nu 31-årige Maciej Janowski till Dackarna. Den omtyckte polacken, som blev VM-trea under 2022, har sedan dess varit Målillaklubben trogen. 

Nu har Janowski skrivit på för en ny säsong i klubben. Det innebär att han kommer göra sin sjunde raka säsong i Dackarna, om man bortser från pandemiåret 2020. 

– Vi är jätteglada för den här förlängningen. Han är en viktig pusselbit i lagbygget och passar in bra på alla sätt. När det gäller 2023 har vi haft en bra diskussion under en längre tid. Redan vid den sista GP-tävlingen i Torun sa Maciej till mig att han inte var ett dugg intresserad av att byta klubb utan att det bara var Dackarna som gällde. Vi har varit överens en tid och nu är alla papper i ordning, säger Mikael Teurnberg.

"Oerhört trevlig människa"

I speedway är sju år i en och samma klubb väldigt ovanligt.

– Innan jag kom till Dackarna hade jag bara jobbat en halv säsong med Maciej i Rospiggarna, så jag kände honom inte så bra. Nu har vi spenderat en del tid tillsammans, bland annat i bil från flygplatser. Vi har haft många diskussioner och har lärt känna varandra. Det är en oerhört trevlig och bra människa, säger Mikael Teurnberg.

Varför just Dackarna och Maciej Janowski är en så bra kärleksrelation vet Mikael Teurnberg. 

– Det är inte vanligt att förarna blir kvar så länge i samma klubb. När det gäller Maciej är det sådan han är som person. Han gillar laget, människorna som finns i klubben, miljön och allt runtomkring. Han känner att det finns ett lugn och det verkar passa honom bra. Jag vet att han har fått många erbjudanden från svenska klubbar genom åren, men han jagar inte efter att få det.

"Väldigt seriös"

Maciej Janowski kommer från en stark säsong med VM-brons i bagaget.

– Han har en otrolig högsta kapacitet och är ofta fantastisk att titta på när han kör. Kan han höja sin lägstanivå litegrann kommer han att vara med och slåss om VM-guldet. Det är en kille som är väldigt seriös och han jobbar stenhårt hela tiden, säger Mikael Teurnberg.

Janowski är den femte föraren att ge klartecken för en ny säsong i Dackarna. Sedan tidigare är Rasmus Jensen, Filip Hjelmland, Ludvig Lindgren och Andzejs Lebedes presenterade. 

Fakta

Dackarnas trupp 2023 just nu:

Rasmus Jensen, snitt: 1,973

Maciej Janowski, 1,951

Andzejs Lebedevs, 1,638

Filip Hjelmland, 0,500

Ludvig Lindgren, 0,500

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt