Annons:

Klart med ny klubb för förre Dacke- och Västerviksföraren

Förre Dacke- och Västerviksföraren Peter Ljung har gjort klart med en ny klubb. Foto: Bildbyrån

Klart med ny klubb för förre Dacke- och Västerviksföraren

Förre Dackeföraren Peter Ljung fick inget nytt kontrakt med Västervik Speedway efter den här säsongen. Nu har 40-åringen gjort klart med sin första svenska klubb inför säsongen 2023.

Annons:

Inför säsongen 2020 återvände speedwayikonen Peter Ljung till hemmaklubben Vetlanda för en tredje sejour. Ljung, som under flera år har representerat både Dackarna och Västervik, såg sig själv då vara kvar i Vetlanda tills det blev dags att lägga släpskon på hyllan. Men så blev det inte.

I november 2021 meddelade han att han beslutat sig för att lämna Vetlanda igen och representera Västervik 2022.

När det sedan i slutet av mars 2022 stod klart att Vetlanda gick i konkurs, och Ljung i samband med det förlorade stora pengar, var han inte nådig i sin kritik mot klubben.

"Skäms ta mig fan så in i helvete"

"Då får man tacka Vetlanda speedway för den blåsningen och säga tur att ni hann betala alla utländska förare sedan förra säsongen!!!! Mycket bra gjort!! Även om vissa av oss som bor här inte fått för det vi gjort! Vi har alltid varit mindre viktiga och så också nu. Hoppas ni sover gott om nätterna ändå", skrev han på sociala medier.

Ljung skrev vidare att förfallet var flera år gammalt.

"Det är egentligen ingen chock utan en självklarhet. Att driva något med miljonminus år efter år och bara fortsätta gräva i kistan fattar ju en idiot att botten kommer förr eller senare. Nä, skäms ta mig fan så in i helvete", skriver han.

Snackar med klubbar i Bauhausligan

Den gångna säsongen representerade Peter Ljung Västervik Speedway i Bauhausligan, men i höstas fick han beskedet att det inte skulle bli någon förlängning av kontraktet där.

Nu har Ljung i alla fall gjort klart med sin första svenska klubb för kommande säsong. Och det blir återigen en återkomst till Vetlanda och Njudungarna i allsvenskan – trots den bittra separationen för ett år sedan.

– Jag tycker det är otroligt kul att det kommit in folk som försöker göra något med speedwayen här i stan och jag har själv sagt att det inte får gå för lång tid innan vi har ett okej lag för då tror jag intresset svalnar, säger Peter Ljung till Smålands-Tidningen.

Vad gäller styrning i Bauhuasligan 2023 är Ljung positiv.

– Jag snackar med några klubbar i Bauhausligan. Men det är viktigt att hitta någon där de som styr har samma syn på saker och ting. Det är viktigare än ören och pengar för mig. Sedan kan jag inte köra för hur lite som helst heller, säger han till SmT.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt