Annons:

Speedwaystjärnans B-prov positivt: ”Tror på vad han säger”

Det var för ett par veckor sedan som det framkom att den ryske speedwaystjärnan Grigorij Laguta fastnat i ett dopningstest. Nu har svaret på B-provet kommit. Även det var positivt.

Annons:

Det var den elfte juni som Grigorij Laguta, som kör för Eskilstuna Smederna i Elitserien, testades positivt för Meldonium i samband med en seriematch i Polen. Den ryske föraren stängdes av i väntan på B-provet.

Laguta hävdade i samband med att A-provet offentliggjordes att han inte tagit något doping-klassat preparat medvetet. Nu har resultatet av B-provet kommit och även det var positivt.

– Han förstår inte hur han kunnat få i sig det. Han har pratat med sin läkare och kostrådgivare som inte heller förstår det, säger Håkan Ringkvist, ordförande för Smederna, till Eskilstuna-Kuriren.

Kommer att bötfällas

Närmast kommer ett förhör att hållas med Grigorij Laguta. Efter det tas beslut om hur lång avstängningen blir.

Håkan Ringkvist säger så här på frågan om han tror att Laguta är oskyldig:

– Ja, jag tror på vad han säger. Det här är inget som en speedwayförare ska ta egentligen och jag tror inte att han skulle ta det här preparatet överhuvudtaget. En förare skulle ha mer nytta av ett annat preparat i så fall. Men vi accepterar absolut inte dopning i någon form och han kommer få böter för det här av Smederna, det har vi inskrivet i kontraktet.

Nästa vecka tar Dackarna emot Eskilstuna Smederna på G&B Arena.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt