Annons:

Inför superderbyt:

En av säsongens svåraste uppgifter väntar för Micke Tuernberg och hans Dackarna på hemmaplan på tisdagen. Foto: Bildbyrån

Inför superderbyt: "Tåget börjar rulla nu, verkligen dags för oss att hoppa på"

– Det känns som att tåget börjar rulla nu, och det är verkligen dags för oss att hoppa på.
Med två raka förluster i bagaget har Micke Teurnbergs Dackarna på tisdagen en av säsongens tuffaste uppgifter framför sig – fullpoängaren och seriefavoriten Västervik på hemmaplan.

Annons:

Förlusten borta mot Rospiggarna senast sved. Trots det var den matchen ändå ett stort fall framåt jämfört med premiärförlusten hemma mot Indianerna.

Mot Rospiggarna hade Dackarna ledningen i paus, men tappade sedan. Då körde man riders replacement för sjuke Rasmus Jensen, men han är tillbaka i laget när Dackarna tar emot seriefavoriten Västervik.

– Alla matcher i serien är tuffa, men det här är så klart en av de på papperet svåraste. Vi kommer med två förluster och de med två segrar, men samtidigt är vi vanligtvis bra hemma, säger Dackarnas lagledare Micke Teurnberg.

Västerviks stjärna saknas

Västervik har dock drabbats av ett tungt återbud. Världsstjärnan Fredrik Lindgren kraschade under en match i Polen på söndagen och kommer inte kunna köra i Målilla på tisdagen. Han ersätts av Gleb Chugunov, som ställdes utanför det första laget som anmäldes.

– Det är klart att det är ett stort avbräck för dem, Fredrik har kört fantastiskt bra hittills i år. Men vi tänker inte så mycket på det, utan vet att vi möter ett väldigt bra motstånd i alla fall.

Vad kommer bli avgörande?

– Det handlar om att våra fyra toppåkare måste leverera på en annan nivå än de har gjort hittills. De svenska killarna har gjort det bra, och Adrian Gala (som hade det tungt efter en inledande heatseger senast) hade lite otur med en del strul mot Rospiggarna. Samtidigt måste vi undvika de där stora dipparna som vi har haft i tidigare matcher, säger Teurnberg.

Kastar om i laget

Inför tisdagens match är det samma sju förare som är uttagna som senast, men förutom att Rasmus Jensen är tillbaka kastar Micke Teurnberg också om på förarpositionerna.

– Maciej Janowski kör som nummer ett och Andzejs Lebedevs som femma. Lebedevs har sett ganska bra ut och är lite mer av en slugger, så han kommer förhoppningsvis passa där. Sedan är Janowski en bra paråkare, och nu får han köra ihop med Gala.

– Vi har en del nya killar i laget, och då är det så här – vi måste prova oss fram för att hitta rätt och killarna ska "åka ihop sig". Precis som i fjol har vi fått en tung start och det känns som att tåget börjar rulla nu – det är verkligen dags för oss att hoppa på, menar Teurnberg.

Drömscenariot mot Västervik?

– Kanonväder, mycket folk på läktarna och två poäng. Det är en av säsongens svåraste matcher vi har framför oss mot guldfavoriten, men vi har ett så pass bra lag att om vi åker på den nivå vi kan så ska vi ge dem en riktig match.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt