Annons:

Derbylag med två helt olika formkurvor möts – Västervik vill förlänga sin svit

Morgan Anderssons Västervik har börjat säsongen med två raka segrar och vill förlänga sin vinstsvit borta mot Dackarna i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Derbylag med två helt olika formkurvor möts – Västervik vill förlänga sin svit

Dackarna har två raka förluster och Västervik två raka vinster. Västerviks lagledare Morgan Andersson tror inte att formkurvorna spelar så roll i kvällens länsderby. 
– De här grabbarna åker i andra ligor och vinner heat så det tror jag inte, säger han. 

Annons:

Dackarna har fått en kämpig start på säsongen med två raka nederlag. Länsrivalen Västervik har inlett med två raka vinster och vill gärna förlänga sviten vid kvällens match i Målilla. 

– Ska vi få med oss någonting från Målilla måste vi upp på en högstanivå över hela laget och leverera bra mycket bättre än vad vi gjorde uppe i Eskilstuna förra veckan trots att det blev seger (48–42). Det var några förare som inte alls fick till det och nu måste kollektivet steppa in om vi ska ha någon möjlighet till att få med oss någon lagpoäng, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson. 

Vad säger du om er säsongsstart med maximala fyra poäng efter två matcher?

– Det är bra, men vi gjorde ingen kanoninsats i Eskilstuna. Man ska veta att de hade några skadade förare som inte kom till start, säger Morgan Andersson. 

"Fokuserar inte på andra lag"

Att Dackarna och Västervik har två helt olika formkurvor tror inte Morgan Andersson har någon större betydelse i derbyt. 

– De här grabbarna åker i andra ligor och vinner heat så det tror jag inte. Vår målsättning är att vi ska komma igång bra och få med oss bra med poäng efter de första omgångarna för att slippa jaga. Ett måste är att vi är med ordentligt från start och att alla gör en så nära hundraprocentig insats som man bara kan göra, säger Morgan Andersson. 

Vad har du fått för bild av Dackarna den här säsongen?

– Jag fokuserar inte på några andra lag så jag har ingen bild överhuvudtaget om jag ska vara riktigt ärlig. De hade väl inte hoppats på att förlora så stort på hemmaplan i premiären så de vill givetvis göra en bättre match nu. Alla lag i den här serien är bra. Vinner man på bortaplan i årets serie så ska man ta det som en bonus, säger Andersson. 

Västervik plockar in David Bellego i startsjuan och fransmännen tar väst två. Fredrik Lindgren skadade sig i polska högstaligan i söndags och ersätts av Gleb Chugunov i väst fem.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt