Annons:

Förlösande trendbrott efter dubbla förluster: ”Helt annat lag i dag

Filip Hjelmland gjorde en vass insats när Dackarna bärgade säsongens första seger. Foto: Ossian Mathiasson

Förlösande trendbrott efter dubbla förluster: ”Helt annat lag i dag"

Två raka förluster fick räcka. Dackarna satte ner foten i derbyt mot Västervik och vann med 52–38. 
– Underbart, jag känner en stor lättnad, säger Filip Hjelmland efter säsongens första triumf. 

Annons:

Rent resultatmässigt har säsongsinledningen varit jobbig för Dackarna med dubbla nederlag, först mot Indianerna i hemmapremiären och sedan mot Rospiggarna på bortaplan för en vecka sedan. 

Dackarna var tvungna att få till ett trendbrott i dagens hemmaderby mot Västervik. På förhand var det lite av en måstematch – och Dackarna höll för trycket och bärgade säsongens första seger via 52–38. 

Filip Hjelmland var naturligtvis mycket nöjd när han stod i depån och snackade ner matchen efteråt. 

– Det känns som att det är lite tryck som faller bort från axlarna. Det var lite extra spänt i dag, dels för att det var derby, dels för att vi har torskat två matcher i rad och dels för att vi måste studsa tillbaka, säger Filip Hjelmland. 

"Vi kände ett lugn"

Dackarna inledde vasst och höll stadigt i sin tiopoängsledning innan Västervik kröp närmare med en femetta före pausvilan. Det spelade ingen roll. Dackarna visade sig vara starkast efter paus och vann till slut med 14 poäng, 52–38. 

– Vi var på hugget och med från start och styrde matchen. Även om de kom ikapp i mitten på matchen så kände vi ett lugn. Vi hade kontroll på matchen och alla förare snackade med varandra om olika inställningar. Det var ett helt annat lag i dag kontra premiären. Vi kom iväg bra, styrde matchen och banan var precis som vi vill ha den. Med lite finlir på det här så kommer det bli ännu bättre. 

Filip Hjelmland visade verkligen vägen med två inledande heatsegrar. 

– Det har känts bra hela säsongen och det har hela tiden handlat om att jag måste komma in i matchtempot. Än så länge har det inte varit så mycket körning men nu kör jag nästan tre gånger i veckan. Jag, cyklarna och motorerna känns bra. Nu är det bara att jobba med de sista detaljerna och då kan det bli en rolig säsong.

Utesluten i sitt tredje heat

Han fick kort därpå köra sitt tredje heat på kort tid, denna gång i par med världsstjärnan Maciej Janowski. Dessvärre gick Hjelmland omkull i första sväng och blev utesluten.  

– Det var en racingincident, en tajt situation i första sväng. Jag försökte lägga mig över Smektala (Bartosz), men han gav sig inte. Jag fick en stöt och fick lägga ner mig, det var inte mer än så. Jag själv hade väl hoppats på att ha alla fyra förare tillbaka i omstarten och det var konstigt att det inte blev så. Jag ramlar inte direkt medvetet.

Hjelmland körde ihop sju poäng på fyra heat och bidrog i allra högsta grad till Målillaklubbens första seger för säsongen.

– Så jäkla gött och så jäkla viktigt, annars hade jag inte varit glad i kväll. Vi gick för seger och det gick vägen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt