Annons:

Janowski ville slippa pressen – sista heatet blev gastkramande:

GP-stjärnorna Daniel Bewley och Maciej Janowski strålar ikapp med solen efter Dackarnas viktiga 46–44-seger mot Smederna. Foto: Ossian Mathiasson

Janowski ville slippa pressen – sista heatet blev gastkramande: "Skönt"

Uppmaningen till lagkamraterna hjälpte inte. Då tog Maciej Janowski och Daniel Bewley saken i egna händer och bärgade Dackarnas seger efter stor dramatik. 
– Jag sa till Rasmus (Jensen) och Andzejs (Lebedevs) att de skulle avgöra matchen innan sista heatet, säger Maciej Janowski. 

Annons:

Nationaldagsmatchen på ett soldränkt Skrotfrag Arena blev en rysare. Dackarna ledde med två poäng i paus och sedan tappade Dackarna sin tvåmålsledning två gånger om, först i heat tolv och sedan i heat 14. 

Med ett heat kvar att köra ledde gästande Smederna med två poäng. Maciej Janowski och Daniel Bewley var tvungna att köra in en femetta för att Dackarna skulle vinna matchen och de lyckades med fin paråkning passera Jaimon Lidsey och vända till seger med 46–42.

– Inför det 14:e heatet sa jag till Rasmus (Jensen) och Andzejs (Lebedevs): ”snälla avgör det här innan det sista heatet.” Jag ville inte ha någon press på mig, men de förlorade med 1–5 och all press var på oss. Jag visste att vi kunde lösa det och det var skönt att det gick vägen, säger Maciej Janowski. 

Fått ordning på starterna

Maciej Janowski gick verkligen i bräschen och svarade för 12+2 poäng mot Smederna. 

– Jag är nöjd med min egen insats. Vi har under senaste veckan gjort flera förändringar på cyklarna och det verkar funka väldigt bra. Jag hade bra starter från början i dag och det har jag inte haft de senaste fyra åren. Jag är glad för det, säger Maciej Janowski. 

Dackarna är i god form och har numera tre raka segrar i årets upplaga av Bauhausligan. 

– Jag är mycket glad. Vi har tagit flera viktiga segrar de senaste veckorna. Det ger oss en bättre chans till att sluta på en bättre placering inför slutspelet. Det var en tuff match i dag och jag är glad för att vi lyckades vinna, säger Janowski. 

"Måste fokusera på varje match"

Att laget ska lyfta ännu mer i tabellen vill inte Janowski prata så mycket om. 

– Jag vill vara försiktig och inte säga för mycket. Vi måste fokusera på varje match. Drömma stort och ha roligt är det absolut viktigaste. 

3 007 personer tog sig till Målilla och bjöds på rafflande speedwayunderhållning.

– Publiken var magisk i dag.  Jag är glad för att se mer och mer publik på matcherna, framför allt unga personer. Se till att fler unga kommer på matcherna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt