Annons:

Teurnberg efter stjärnduons succéheat:

Dackarna vann med 46–44 mot Smederna efter Maciej Janowskis och Daniel Bewleys femetta i heat 15. Foto: Ossian Mathiasson

Teurnberg efter stjärnduons succéheat: "När de får ihop det går det jäkligt fort"

Dackarna slog Smederna efter stor dramatik. Världsstjärnorna Maciej Janowski och Daniel Bewley fixade segern med en femetta i sista heatet. 
– Det kan inte bli mer spännande, säger lagledaren Mikael Teurnberg. 

Annons:

Matchen mellan Dackarna och Smederna blev en rysare från första till sista heat. Dackarna var i en knapp ledning under flera delar av matchen men Smederna kom hela tiden tillbaka och hade Dackarna inom räckhåll. 

Smederna gick via en femetta upp i ledning med två poäng i heat tolv innan Dackarna replikerade med en egen femetta. I det efterföljande heatet, som även var det första av två nomineringsheat, kontrade Smederna ännu en gång och var tillbaka i ledning med två poäng. 

– Vi hade velat avgöra i heat 14, men det gick tyvärr inte. Så är det ibland. Det var bara att ladda om och hoppas på Janowski och Bewley, säger Mikael Teurnberg. 

Stjärnduon höll för pressen

All press låg på Maciej Janowski och Daniel Bewley inför heat 15. Stjärnduon visade upp imponerande körning och såg till att Dackarna vann med 46–44 till publikens stora glädje. 

– Det är grymt. När de får ihop det går det jäkligt fort och jag vet att de känner varandra, säger Mikael Teurnberg och fortsätter: 

– I ett sånt läge kan det gå hur som helst. Det kan bli seger, oavgjort och förlust. Det var skönt att det blev seger. Jag vet hur surt det är att förlora såna här matcher. När man förlorar med 20 poäng är det inget snack, men här var det tufft och det kunde gå hur som helst. 

Teurnberg hyllar stjärnduon efter den dramatiska segern.  

– En förare som Bewley (Daniel) saknade jag förra året. Jag var tydlig med att jag måste ha en killerförare som kan gå in och avgöra såna här matcher. Det är två jäkligt sköna poäng. Nu har vi sex poäng och det känns bra, säger Teurnberg. 

"Kvitto på att laget är bra"

Dackarna har nu tre raka vinster i Bauhausligan och står på sex poäng av åtta möjliga.

– Det är ett kvitto på att laget är bra och det kan räcka jäkligt långt med det här laget. Vi har dessutom Brady (Kurtz) och Sam (Masters) som inte har kört än. Vi har mycket plats rent snittmässigt men det är inte nu medaljerna ska delas ut. Det är viktigt att köra ihop det här gänget och sen får vi vad vi kan göra framåt sommaren. 

Strax över 3 000 åskådare bänkade sig på Skrotfrag Arena och fick se Dackarna ta två viktiga poäng. 

– Det var kul och bra stämning. När det kommer 1 000 till blir det bättre tryck.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt