Annons:

GP-föraren in i laget i två matcher – transferkorten kan vara borta nästa vecka

Västervik Speedway för sig redo för ett dubbelmöte mot Kumlalaget Indianerna. Foto: Ossian Mathiasson

GP-föraren in i laget i två matcher – transferkorten kan vara borta nästa vecka

För första gången på en månad står Västervik Speedway inför en hemmamatch. Tabellfyran Indianerna väntar och Västervik välkomnar GP-föraren Anders Thomsen in i laget. 
– Det är en tuff match och vi möter ett bra lag, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Västervik står inför ett dubbelmöte mot Indianerna. Hemmamatch i kväll och returmöte i Kumla i morgon. 

– Vi förväntar oss en tuff drabbning och vi har tre tuffa hemmamatcher kvar. Indianerna är en av dem. Vi får gå ut och försöka ösa på så mycket det bara går, säger Morgan Andersson. 

Några tankar kring att ni börjar hemma och avslutar borta?

– Det är 30 heat som ska köras och var man börjar spelar inte så stor roll. Vi har inte kört hemma på tre veckor, 6 juni är senaste gången. Jag hoppas verkligen att vi kan få till det, säger Morgan Andersson. 

"Två toppar med stuns i"

Västervik har haft vädret på sin sida vid säsongens inledande hemmamatcher. Kvällens match ser ut att bli av då prognosen visar molnigt väder.

– Förra året började vi med två-tre regnmatcher och i år har vi haft vädret med oss. Vi får vara lite försiktiga med banprepareringen och inte göra riktigt som vi brukar göra eftersom vi inte riktigt vet vad det blir för väder. Jag hoppas att vi ska få till en bra hemmabana. 

Västervik har till veckans dubbelmöte mot Indianerna nyttjat sitt fjärde transferkort. Den danske GP-föraren Anders Thomsen kommer in i laget för två matcher och ersätter Mikkel Michelsen, en annan dansk GP-förare som inte har möjlighet att köra denna match.

– Vi kände att vi behövde hitta två toppar med stuns i. Thomsen är snabb, i bra form och har kört uppe i Kumla. Jag hoppas att vi ska få nytta av honom de här två dagarna. 

"Det får vi leva med"

Tanken är att Michelsen ska skrivas tillbaka in i Västerviks lag till nästa vecka. 

– Händer det inget oförutsett kommer vi skifta tillbaka. Anders är med i de två kommande matcherna och sedan tar vi tillbaka Michelsen och då är våra kort slut. 

Hur ser du på att era fem transferkort kan vara förverkade om en vecka?

– Det får vi leva med. Vi har fått tänka kortsiktigt när vi åkte på en skada på en av våra bättre förare (Chris Holder) innan vi ens började. Att hitta en toppförare som gör en hel säsong i Sverige om man åker på en skada på en toppförare kan man fetglömma. Jag är jätteglad för att jag har lyckats få hit tre GP-förare som har hjälpt till när de har haft möjlighet. Det är precis vad transferkorten är till för, att man ändå ska kunna ha ett hyfsat lag på pappret.

Bauhausligan är jämn och Västervik ligger etta och har ett kort försprång jämfört med de andra topplagen. 

– Vi har ett tufft schema kvar, det är inget snack om saken. Vi är glada för att vi har lagt ner tiden och jobbet och hittat några förare som har haft möjlighet att ställa upp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt