Annons:

VÄSTERVIK OSLAGBART HEMMA – VANN KVÄLLENS TOPPDERBY INFÖR STORPUBLIK

Västerviks reservpar Anton Karlsson och Gleb Chugunov tar en av Västerviks fyra femettor i kvällens segermatch mot Dackarna. Foto: Micael Rundberg

VÄSTERVIK OSLAGBART HEMMA – VANN KVÄLLENS TOPPDERBY INFÖR STORPUBLIK

Västervik Speedway är oslagbart på hemmaplan. I kväll förlängde serieledarna vinstsviten till 20 raka matcher. Under den andra halvan av toppderbyt mot Dackarna var laget överlägset och segersiffrorna skrevs till slut till 49-41.
Bonuspoängen gick dock till Dackarna som vann hemma i Målilla i slutet av maj med 52-38.

Annons:

En härlig sommarkväll, fullsatt på läktarna och speedway av världsklass. Det är bara att gratulera alla 4 804 åskådare som hade tagit sig till Hejla Arena på tisdagskvällen för att bevittna det stekheta toppderbyt mellan Västervik och Dackarna.

Dackarna hängde med i sju heat, men sedan var det serieledande Västervik för hela slanten. Sammanlagt tog Västervik hela fyra femettor och var numret för stort mot ett lite ihåligt lag från Målilla.

Västerviks segerrad på hemmaplan är nu närmare två år och 20 matcher lång.

Femetta av reserverna

Matchen inleddes med att kvällens på förhand kanske största frågetecken, Dackarnas polack Maciej Janowski, visade att floppen i helgens GP var en tillfällighet. Janowski rundade Västerviks Mads Hansen på det andra varvet och tog sedan en ohotad seger.

Västerviks reservpar, Anton Karlsson och Gleb Chugunov körde hem en femetta i det andra heatet, men Dacke-duon Rasmus Jensen och Daniel Bewley kontrade direkt och tog en dubbelseger i heat nummer tre.

I det fjärde heatet ledde hemmalagets Mikkel Michelsen från start till mål. Dubbelt Dackarna därefter gav 3-3 i heatet och 11-13 i matchen.

Bewley snurrade

I det första heatet efter sladdpausen var Dackarnas Daniel Bewley på väg om Västerviks-reserven Gleb Chugunov i den sista kurvan, men fick ett kast och snurrade runt. I stället kunde Mads Hansen smita förbi och fixa en femetta till Västervik.

Maciej Janowski fortsatte att leverera för gästerna då han visade Tai Woffinden ryggen i det sjätte heatet. Jacob Thorssell passerade Dackarnas Brady Kurtz och ordnade oavgjort i heatet.

4-2 till Dackarna i det sjunde stenhårda heatet (Bewley före Smektala, Jensen och Hansen), gjorde ställningen till 21-21 efter den andra omgången.

Nya femettor 

Smakstart för hemmalaget av den tredje omgången där Jacob Thorssell och Tai Woffinden paråkte och vann dubbelt före Dackarnas Filip Hjelmland – Västerviks tredje femetta för kvällen.

3-3 i heat nio, sedan Västerviks dansk Mikkel Michelsen tog starten, följdes upp av hemmalagets fjärde femetta i heat nummer tio. Bartosz Smektala vann och reserven Gleb Chugunov körde om båda Dackeförarna, Ludvig Lindgren och Andzejs Lebedevs, och ökade på Västerviks ledning till 34-26.

Dackarnas formstarke lett, Lebedevs, hade för övrigt en tung kväll och plockade endast tre poäng.

Janowski i luftstaketet 

I det elfte heatet, det första efter pausen, landade Dackarnas Maciej Janowski i luftstaketet och uteslöts från omstarten. Ensam mot Jacob Thorssell och Mikkel Michelsen lyckades Dackarnas Rasmus Jensen klämma sig in mellan de båda hemmaförarna, men suveräne Michelsens tog sin tredje raka heatseger och 4-2 till Västervik.

I heat tolv toppade Dackarna bort Brady Kurtz och satte in Maciej Janowski. Visserligen vann Janowski heatet, men ”bara” 3-3 för gästerna som var i stort poängbehov eftersom Daniel Bewley kom sist.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg toppade även i det 13:e heatet då Bewley ersatte Andzejs Lebedevs, men även denna gång blev det 3-3 i heatet sedan Bewley återigen kommit sist.

 Dackarna tog hem bonuspoängen

44-34 inför de två nomineringsheaten. Det första av dessa vanns av Dackarnas Rasmus Jensen före Västerviksduon Gleb Chugunov och Bartosz Smektala. 3-3 i heatet och därmed säkrad hemmaseger.

I det 15:e heatet krävdes 5-1 för hemmalaget för en omkörning om bonuspoängen, men Dackarnas Maciej Janowski och Daniel Bewley fixade 4-2 mot Mikkel Michelsen och Tai Woffinden och matchen slutade därmed 49-41.

Mer om matchen senare i kväll.

Fakta

Västervik 49: 

1. Bartosz Smektala, 8

2. Mads Hansen, 4

3. Tai Woffinden, 7

4. Jacob Thorssell, 5

5. Mikkel Michelsen, 12

6. Anton Karlsson, 3

7. Gleb Chugunov, 10

 

Dackarna 41:

1. Brady Kurtz, 2

2. Maciej Janowski, 14

3. Rasmus Jensen, 12

4. Daniel Bewley, 6

5. Andzejs Lebedevs, 3

6. Ludvig Lindgren, 1

7. Filip Hjelmland, 3

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt