Annons:

Lagledarna hyllade motståndarna och publiken efter kvällens derby

Nästan 5 000 åskådare såg tisdagskvällens derby mellan Västervik Speedway och Dackarna. Foto: Micael Rundberg

Lagledarna hyllade motståndarna och publiken efter kvällens derby

Det var två generösa lagledare efter kvällens stekheta derby mellan Västervik och Dackarna – generösa med att ge sina motståndare beröm.
– Det är starkt att kunna hålla emot och vinna en match med åtta poäng mot det här motståndet, tyckte Västerviks Morgan Andersson.

Annons:

I sju heat hängde Dackarna med i kvällens toppderby borta mot Västervik. Sedan handlade det bara om att försöka få med sig bonuspoängen hem till Målilla, vilket man till slut lyckades med då hemmalagets segersiffror stannade vid 49-41. Men ända fram till matchens sista heat hade Västervik chansen att fixa den 14-poängsseger som hade krävts för att få till en omkörning om bonusen.

"Häftigt med så mycket publik"

Västerviks lagledare Morgan Andersson sken i kapp med solen efter segern.

– Jag är väldigt nöjd så klart. Vi möter ett kanonlag. Det är starkt att kunna hålla emot och vinna en match med åtta poäng mot det här motståndet. VI kom inte ut så skarpt som vi hade hoppats, men den tredje omgången gör vi mycket bra och avgör. Bonuspoängen förlorade vi inte i kväll utan nere i Målilla när vi fick Fredrik (Lindgren) skadad helgen innan.

20:e raka hemmasegern och nästan 5 000 på läktarna. Inte illa?

– Nej, fantastiskt. Det var verkligen häftigt med så mycket publik och det påverkar förarna massor. De pratade mycket om publikstödet under matchen och ville visa lite extra – det gjorde verkligen skillnad.

Västerviksduo imponerade

I hemmalaget stack Mikkel Michelsen och reserven Gleb Chugunov ut. Tillsammans tog de nästan hälften av Västerviks poäng (12+1 respektive 10+3), och Morgan Andersson var inte sen att hylla sina guldklimpar.

– De gör kanoninsatser båda två. Jag ville köra Gleb så mycket det gick och tog bort Mads (Hansen) i hans fjärde heat. Mads hade inte alls gjort något dåligt jobb, men Gleb var snabbare och vi ville utnyttja honom i två heat utöver hans schemalagda när han var så här på.

Vad tycker du i övrigt?

– Jacob (Thorssell) hade det tungt i början men kom tillbaka bra. Tai (Woffinden) var väl den som hade det lite jobbigt i dag. Så det finns mer att ta av i vårt lag, men det har Dackarna också.

Gladdes över bonuspoängen

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg var besviken över förlusten, men glad över att få med sig bonuspoängen hem från Västervik.

– För att kunna rå på Västervik på deras hemmaplan måste allt funka, och det gjorde det inte i dag. Det är tyvärr för många av våra killar som inte kommer upp i den nivå som krävs. Vi hängde med bra i halva matchen, men sedan hade vi lite stolpe ut med omkullkörningar på både Dan Bewley och Maciej Janowski samt ett stopp på Lebedevs.

– Skönt att Janowski kliver fram ordentligt i dag. Det är ju också han som säkrar bonuspoängen åt oss i det sista heatet. Surt att inte vinna matchen, vilket var målet när vi kom hit, men sett över två matcher besegrar vi ändå storfavoriten och serieledaren, det tar vi med oss. Jättekul också med så mycket publik på läktarna, säger Teurnberg.

För Dackarna väntar match redan i morgon, onsdag, då Rospiggarna gästar ovalen i Målilla. Seger plus bonuspoäng där (Rospiggarna har 48-42 med sig från hemmamatchen) så säkrar Dackarna andraplatsen i serien. Mikael Teurnberg ställer samma sju förare på benen som körde mot Västervik i kväll.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt