Annons:

Guldfavoritens säsong tog slut i Målilla:

Lejonen var en av guldfavoriterna inför säsongen, men säsongen tog slut i SM-semifinal. Dackarna var det bättre laget, vann returen med 51-39 och kör SM-final mot Västervik nästa vecka. Foto: Ossian Mathiasson

Guldfavoritens säsong tog slut i Målilla: "Mellankillarna kom inte upp i standard"

Guldfavoriten Lejonens säsong tog slut i Målilla på tisdagskvällen. Dackarna blev för svåra sett över två semifinalmatcher.
– Mellankillarna kom inte upp i standard, säger Lejonens lagledare Anders Fröjd. 

Annons:

Lejonen förlorade förra veckans första semifinalmöte med 41–49 på hemmaplan och hade ett svårt utgångsläge inför gårdagens avgörande i Målilla. 

– Den matchen hade lika gärna kunnat sluta oavgjort. Hade vi tagit en femetta i sista heatet med Kubera och Hampel hade det blivit oavgjort. Så tajt var matchen. De tog en femetta och gjorde att det blev åtta poäng istället för oavgjort, säger Anders Fröjd.

"Jobbat i motvind"

Returmötet blev aldrig riktigt spännande då Dackarna svarade för en gedigen insats och höll Lejonen på behörigt avstånd i totalen.

När Dackarna bärgade en femetta i sista heatet innan nomineringsheaten var SM-finalplatsen klar. 

– Det är givetvis tungt. Vi åker bra på den här banan och jag såg på förhand att åtta poäng går att ta in även om det är svårt. Det var tajt och vi gjorde match av det i 13 heat, säger Anders Fröjd.

Vad fällde avgörandet i returmötet?

– Mellankillarna kom inte upp i standard och jag tänker på Oliver (Berntzon) och Matias (Nielsen). Kubera (Dominik), Hampel (Jaroslaw) och Zmarzlik (Bartosz) tar 29 poäng och gör sitt jobb för att köra som toppförare medan mellankillarna, som måste ta fem respektive sju-åtta poäng, tar en poäng och fem poäng, säger Fröjd.

Oliver Berntzon hade en blytung kväll på sin gamla hemmabana och tog en ynka poäng på fem heat. Matias Nielsen noterades för fem poäng på fyra heat. 

– Matias tar fem poäng och det är väl okej. Oliver tar en poäng och det är en förare som ska ta sju poäng om kalkylen ska gå ihop sig. Reserverna tog två poäng vardera. Det fattas några poäng här och där. Det har varit synonymt för hela säsongen. Vi har jobbat i motvind med bland annat skador, problem och inställda matcher, säger Fröjd. 

Ser du uttåget som en besvikelse?

– Ja, det är klart att jag är besviken plus att vi har en superkille (Cierniak) som inte får åka på grund av att han har brutit nyckelbenet. Han kunde åka i Polen i söndags efter att ha fått tre sprutor. I Sverige har vi ingen möjlighet att ge honom tre sprutor.

Här är Fröjds finaltips

Lejonen pekades tillsammans med Västervik ut som guldfavoriter av lagledarna på vårens upptaktsträff i Linköping. 

– Innan säsongen var alla överens om att de tre Smålandslagen är bättre än övriga lag. Det är vi, Västervik och Dackarna. Vi har rätt många förare som kör slutspel i Polen och har mycket fokus på det. Vi har fyra förare i Lublin som ska köra final och de har många andra stora tävlingar. För många av förarna i Dackarna är säsongen slut. 

Nu blir det en spännande länsfinal mellan Dackarna och Västervik. 

– Västervik vinner guldet om de får loss en förare till, annars tror jag att Dackarna tar guldet. 

Du tror inte att Dackarna behöver agera med tanke på Maciej Janowskis skada?

– Det går inte att lösa. Deras chans är att köra vidare med samma manskap som de hade i dag (läs i går). Frågan är vad som hände med snitten, hur många förare kan ta ridersheat på tisdag? I dag kunde alla deras förare ta ridersheat förutom Bewley (Daniel). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt