Annons:

Dackarnas lagledare efter segern:

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg var nöjd efter kvällens seger. Foto: Micael Rundberg

Dackarnas lagledare efter segern: "Nu väntar en lång veckas väntan"

Dackarna har skaffat sig ett fint utgångsläge halvvägs in i finaldrabbningen mot Västervik Speedway.
– En fantastisk kväll, men nu väntar en lång veckas väntan, sammanfattar lagledare Mikael Teurnberg kvällens 47-43-seger på bortaovalen.

Annons:

Det blev Dackarna som bröt Västerviks mäktiga svit på 22 raka hemmasegrar. Efter 43-47 på Hejla Arena i kväll lever SM-finalmötet i allra högsta grad inför returen i Målilla på tisdag, men med ett övertag för Dackarna.

– Vi är ju bara halvvägs, men hellre fyra plus än fyra minus. Vi hade bud på fler poäng med bland annat två uteslutningar och ett 5-1-läge där Brady (Kurtz) fick ett res som förstörde det momentet, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

– Men en jättebra insats, alla kämpar och sliter, det är jämnt och det är ett jäkla go i laget. Se på Leon (Madsen) till exempel, han har inte varit här och kört på sex, sju år, men kliver in och plockar 9+1.

Dominerade starterna

Genrellt under matchen var det Dackarna som dominerade starterna.

– Inför matchen pratade vi mycket om starterna och att det är så viktigt här. Många säger att det är så många omkörningar på den här banan, men jag vet inte om det verkligen är så, utan det är start och förstakurva, säger Teurnberg.

– Jag studerade de tre-fyra senaste matcherna, och då har det varit så. Sedan är det viktigt att man har andra kurvan på sig att göra lite, därefter är det ganska svårt. Visst det var några omkörningar, men vi var med bra från start och det var viktigt. På så sätt kom vi också in i matchen på ett fint sätt.

Vad tycker du om uteslutningen av Filip Hjelmlands i det andra heatet?

– Jag måste titta på den igen, men jag tyckte att han var förbi Anton (Karlsson) och kom med mer fart. Vi hade ju ett par uteslutningar, en där Ludde (Lindgren) rörde sig, men jag tyckte nog inte det heller. Jag vet inte, jag ska som sagt titta mer noggrant på  dem, men jag är nog inte helt överens med herr Andersson i domartornet.

Inledningen i Målilla viktig

I speedwaysammanhang är en ledning med fyra poäng egentligen ingenting.

– Nej, den kan snabbt bli uppäten, men vi har fått en bra start på finalserien, och som sagt hellre fyra poäng upp. Det måste bli en bra start i Målilla, där de första heaten är livsviktiga. Det kan vara femetta direkt och då är det oavgjort igen efter första heatet, men det kan också vara åtta poängs försprång.

– De båda 4-2-heaten på slutet var viktiga att få – starkt av killarna där. Där är det mycket vilja och killarna visar att de är sugna. Se på Lebedevs, som blir poängbäst hos oss i dag och som han laddar i det sista heatet. Han är en riktig tuffing som aldrig ger sig.

Hur känns det inom dig nu?

– Som att jag har en vecka av väntan framför mig, och en vecka av oro för om alla ska hålla sig hela under de matcher som de ska köra. Det hade varit bättre om returen hade gått redan i morgon, som det var förr. Men så klart en fantastisk kväll. Kul också att det är så öppet, det borgar för en underbar inramning i Målilla på tisdag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt