Annons:

Han är först in i Västerviks lagbygge:

Anton Karlsson fortsätter i moderklubben Västervik.

Han är först in i Västerviks lagbygge: "Känner en stor stolthet"

Västervik Speedway har gjort klart med sin första förare inför säsongen 2024. Det handlar om Gamlebysonen Anton Karlsson.

– Jag känner en stor stolthet och tacksamhet över att få chansen att fortsätta representera min moderklubb, säger Anton Karlsson.

Annons:

Igår presenterade Västervik Speedway att lagledaren och sportchefen Morgan Andersson fortsätter i ytterligare tre år. Idag står det klart att den första föraren in i kommande säsongs trupp är egna produkten Anton Karlsson.

23-årige Karlsson har varit med på hela resan sedan återkomsten till högstaligan. Under det gånga året stod Anton för karriärens kanske bästa säsong och var en viktig kugge i det lag som körde hem ett SM-silver. I juli var han även en av förarna som körde hem ett EM-brons för Sveriges U23-landslag.

– Jag känner en stor stolthet och tacksamhet över att få chansen att fortsätta representera min moderklubb. Det är väldigt speciellt för mig att få köra inför klubbens supportrar och jag är väldigt glad för att Västervik ger mig den möjligheten. Jag har utvecklats ytterligare i år, men är inte nöjd för det. Tillsammans med mitt team och mina sponsorer kommer vi under vintern att jobba hårt för att fortsätta utvecklas och nå framgångar med Västervik, säger Anton Karlsson.

I Bauhausligan körde Anton Karlsson till sig ett snitt på 1.100 inklusive bonus – vilket betyder att hans ingångssnitt till säsongen 2024 blir 0.500. Sportchef Morgan Andersson är givetvis nöjd över att klubbens egna produkt är klar för en fortsättning.

– Det känns mycket bra att fortsätta samarbetet med Anton och det var aldrig några tveksamheter från vår sida. Han utvecklas hela tiden i rätt riktning och årets säsong är den bästa så här långt i karriären. Han omger sig med ett professionellt team och det ska bli väldigt intressant att följa hans utveckling 2024 då jag är övertygad om att vi inte har sett det bästa från Anton ännu, säger Morgan Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt