Annons:

GULDHJÄLTEN KÖR VIDARE I DACKARNA –

Dackarnas Filip Hjelmland är klar för en ny säsong i klubben. Foto: Jakob Karlsson

GULDHJÄLTEN KÖR VIDARE I DACKARNA – "SUGEN PÅ MER"

Filip Hjelmland gjorde sin bästa säsong hittills och var en viktig nyckel i Dackarnas guldlag. Nu har han tecknat ett nytt kontrakt med Målillaklubben. 
– Jag är väldigt hungrig på en ny säsong i Dackarna. Guldet smakade gott och jag är sugen på mer, säger han i ett pressmeddelande. 

Annons:

Hjelmland är Dackarnas första förare som gett klartecken inför 2024.  

– Jag är glad över att Filip förlänger med Dackarna. Han kom in i mitten av säsongen 2022 och har i år etablerat sig som en stabil förare i Bauhaus-ligan och gjort matchavgörande insatser. Han har höjt både sin lägsta- och högsta-nivå, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Hjelmland presterade bättre än någonsin och hoppas på fortsatt utveckling. 

– 2023 är min bästa säsong hittills i karriären. Jag är nöjd med teamet och min utveckling, som stegrats uppåt. Jag känner att jag tar steg i rätt riktning som förare för att nå dit jag vill på sikt. SM-guld med Dackarna, allsvenskt guld med Njudungarna och bronsmedalj med min polska klubb var verkligen en bra avslutning på en fullspäckad säsong, säger Filip Hjelmland.

Beslutet att stanna tycks självklart. 

– Jag trivs bra i klubben och med folket runt omkring. Båda parter gjorde tidigt klart att vi vill utvecklas ännu mer ihop. Jag är från bygden och det är här jag ska köra. Jag hoppas att vi tillsammans kan stegra det uppåt och komma långt ihop på sikt, det är målet. 

Dackarnas trupp 2024 just nu:

Filip Hjelmland, snitt 1,152

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt