Annons:

Därför ändrar Andersson i laget:

Västerviks lagledare Morgan Andersson. Foto: Hans Lindqvist

Därför ändrar Andersson i laget: "Varit ojämn i Eskilstuna"

Eskilstuna Smederna har fått en tung start på säsongen. Något Västervik definitivt inte fått. Under tisdagen möts fullpoängaren och nollpoängaren i Södermanland.
– Det är en annan dimension på lag mot vad vi mött tidigare, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Västervik speedway har inlett säsongen strålande och bortavann premiären mot Vargarna. Hemmapremiären mot Rospiggarna blev en ytterst ensidig historia, där Västervik vann med hela 58-32. 

Nu väntar nollpoängaren Eskilstuna Smederna på bortaplan, men det är inte bara att åka och hämta hem poängen, enligt lagledaren Morgan Andersson.

– Det är en tuff match och en annan dimension på lag mot vad vi mött tidigare. Om jag inte minns fel var det enda banan vi inte hade vunnit när vi nöp en match där uppe i grundserien förra året. Smederna lär vara sugna på att börja plocka poäng.

Är du överraskad över att de står på noll poäng?

– Kumla hemma var väl en liten plump, men Piraterna borta är väldigt svårt. Nu vill de nog få lagpoäng, men vi vill hålla i vårt. Vi vill vinna grundserien eller vara topp två i alla fall och då bör man vinna en sådan här match. 

"Alla kan vinna heat"

Smederna har tagit in Patryk Wojdylo i laget till den här matchen och han ersätter Joel Andersson. 

– De har ett lag där alla kan vinna heat. Så när jag analyserar det lite snabbt så blir det viktigt att vi vinner heat. Vi måste ha många trepoängare och då måste våra toppar ha en bra dag. 

Morgan Andersson gör också en förändring i laget. Mathias Nielsen ersätter Bartosz Smektala.

– Smektala har varit ojämn i Eskilstuna tidigare och har en formkurva som är nedåt. Mathias är i bra form och har gjort det bra i både danska och polska ligan. Han är en racer, en terrier och det går åt där uppe. Vi behöver vassa armvågar för Smederna kommer sälja sig dyrt. 

Tre lag med full pott

Hittills är Västervik, Lejonen och Indianerna de enda med full pott. 

– Jag har inga problem med att vara favorit, men man kan dividera hit och dit. Tittar man formmässigt på lagen, oavsett vad man säger på upptaktsträffen, så tycker jag Lejonen och Dackarna är formstarkast. Vi måste få igång några av våra, men jag hoppas på en bra tävling, säger Morgan Andersson. 

Fakta

Västerviks sjua: 
1) Robert Lambert
2) Luke Becker
3) Max Fricke
4) Mads Hansen
5) Jacob Thorssell 
6) Anton Karlsson
7) Matias Nielsen

Smedernas sjua:
1) Maksym Brabik
2) Michael Jepsen Jensen
3) Kim Nilsson
4) Vadim Tarasenko
5) Grzegorz Zengota
6) Patryk Wojdylo
7) Philip Hellström-Bängs

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt