Annons:

Berntzon drömmer om SM-guld med Dackarna – ”Brukar inte vara nervös”

Oliver Berntzon hoppas att Dackarna kan få med sig ett rejält övertag från den första SM-semifinalen. Foto: Ossian Mathiasson

Berntzon drömmer om SM-guld med Dackarna – ”Brukar inte vara nervös”

Oliver Berntzon har gjort en mycket fin debutsäsong i Dackarna. Nu drömmer han om att köra Målillaklubben till det första SM-guldet sedan 2007.
– Kan vi få med oss 8-10 poäng från hemmamatchen vore det skönt, säger Oliver Berntzon inför kvällens SM-semifinal i Målilla.

Annons:

”Vispen”, som Oliver Berntzon kallas, är det stora utropstecknet i Dackarna den här säsongen. 25-åringen har höjt sitt snitt från 1,239 till 1,524 och har i många matcher stått för avgörande insatser.

Dackarna har inte kört match på tre veckor, men det innebär förstås inte att förarna har stått utan tävlingar. För Berntzons del har det varit tävlingar i både Polen och i Allsvenskan i Sverige.

– Klart att jag gärna hade velat hålla igång i Elitserien också, men det har inte gjort så mycket eftersom jag har haft matcher hela tiden ändå, säger Oliver Berntzon.

Hur är formen?

– Det har väl inte hänt så mycket där. Det har varit lite upp och lite ner, som det är i den här sporten. Jag är kanske inte helt på topp som jag vill, men förhoppningsvis kommer det nu.

Imponerade mot Vetlanda

I kväll inleder Dackarna SM-slutspelet med semifinal hemma mot Västervik, som på ett imponerande sätt slog ut Vetlanda i kvartsfinalen.

Hur går dina tankar inför mötet med Västervik?

– Det är väl inga speciella tankar utan mer att det ska bli roligt att slutspelet börjar för oss nu. Det är fortfarande samma mål som gäller.

SM-guld?

– Ja, självklart.

”Skönare att avsluta hemma”

Dackarna hade att välja på att möta Västervik eller Smederna i semifinalen.

– Jag tycker inte att valet spelar så stor roll, ska man ta guld ska man slå alla ändå. Och vi har ju besegrat alla lag i serien över två matcher under säsongen. Vi var ganska mycket inne på Smederna först, men sen blev det Västervik.

Hur går dina tankar kring att inleda på hemmabanan?

– Det spelar egentligen ingen roll, men i min värld är det skönare att avsluta hemma. Vi får se hur det fungerar i semifinalen.

Vann med 22 poäng

I grundserien vann Dackarna mot Västervik med utklassningssiffrorna 56-34.

– Västervik kommer garanterat att bjuda upp till mer match än när vi mötte dem hemma i grundserien, säger Oliver Berntzon.

Hur stort övertag behöver ni ha med er till bortamatchen?

– Det är väldigt svårt att säga. Vi har varit så pass bra borta också under säsongen. Bland annat körde vi oavgjort i Västervik och hade väl förmodligen vunnit om inte jag kraschat och fått utgå. Kan vi få med oss 8-10 poäng från hemmamatchen vore det skönt.

Känner du någon extra nerv inför matchen i kväll?

– Nej, det är inga sådana nerver. Vissa säger att man ska vara nervös, men jag brukar inte vara det. Möjligtvis att det kan bli lite i en final.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt