Annons:

PK:s hyllning: ”Han är en lysande speedwayförare”

Krzysztof Kasprzak imponerade stort på Peter Karlsson. Foto: Ossian Mathiasson

PK:s hyllning: ”Han är en lysande speedwayförare”

2007 var Peter Karlsson med och körde Dackarna till klubbens senaste SM-guld. Nu kan han vara med och göre om bedriften som lagledare.
– Jag är jätteglad. Laget är verkligen värt att köra final, säger Peter Karlsson.

Annons:

Dackarna fick en tuff start på matchen med en femetta i baken, men låg aldrig under kvällens SM-semifinalretur borta mot Västervik med mer än fyra poäng.

I mitten av matchen tog Dackarna över kommandot, åt in underläget och vände sedan till en tiopoängsseger. Totalt blev överläget över två matcher 18 poäng.

Vad var det som gjorde att ni kunde vända matchen till er fördel?

– Kasprzaks (Krzysztof) körning i heat åtta plus att Hans (Andersen) hann reagera på vad som hände och att vi kunde få till en femetta där. Det var ett matchvinnande heat, säger Peter Karlsson. 

”Så det funkar med vissa killar”

Nyförvärvet Krzysztof Kasprzak körde in 12 av 15 möjliga poäng.

– Det kan man säger var en lyckad värvning. Han har haft bra form i år och det är en lysande speedwayförare när han sätter den sidan till.

Hur var det att få in honom i laget?

– Det funkade bra. Han är en sådan kille att han kör sitt race, men det finns många speedwayförare som gör det.

Kasprzak visade också heta känslor i depån efter att ha nollat i sitt fjärde heat. Det var inga vackra ord som kom ur polackens mun då.

– Det är så det funkar med vissa killar. På andra sidan har de en dansk (Nicki Pedersen, reds. anm.) som skriker. Han (Kasprzak) är en vinnarskalle utav rang och det är rätt gutt att ha med sig honom till Eskilstuna.

Andersen klev fram igen

En förare som har funnit storformen lagom till SM-slutspelet är dackeikonen Hans Andersen. I kväll bidrog han med nio poäng på fyra heat.

– Han har åkt bra många gånger i år, men sen har han varit lite sämre också. Sen tävlar han otroligt mycket. Han har haft lite bekymmer med det han åker på och då finns det ingen speedwayförare som kör bra. Det går inte att köpa erfarenhet och jag är jäkligt glad att att jag har Hans Andersen i laget just nu, säger Peter Karlsson.

Dackarna har valt att börja SM-finalen på hemmaplan. Läs mer om det genom att klicka här.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt