Annons:

Hancock tyckte banan var otäck:

Greg Hancock tyckte att det var rätt att ställa in returen i SM-finalen mot Smederna. Foto: Ossian Mathiasson

Hancock tyckte banan var otäck: "Rätt beslut"

Returen i SM-finalen mellan Dackarna och Smederna ställdes in på grund av att banan inte var körbart skick efter regnovädret.
– För säkerhetens skull var det rätt beslut. Vi måste tänka på säkerheten, säger Dackeföraren Greg Hancock.

Annons:

Vid klockan 17.45 började det regna över motorstadion i Gröndal utanför Eskilstuna och regnet höll på i nästan en timme. 

Under en och en halv timme pågick banprepareringen och efter att förarna inspekterat banan kom beskedet vid 20.30-tiden att SM-finalen ställs in och körs nästa tisdag i stället. 

– Vi förare var eniga, alla tyckte att det var för farligt att köra tävlingen. För säkerhetens skull var det rätt val, säger Greg Hancock och fortsätter:

– Banpersonalen har jobbat hårt och gjort ett bra jobb med att få bort materialet men det är fortfarande mycket kvar. Efter allt jobb var banan mycket mjuk, gropig och blöt och den var bara okej på vissa ställen. Det hade inte gått att köra på den. 

Svaret på vilket lag som blir svenska mästare i speedway kommer i stället nästa vecka. 

– Det är synd. Alla förare var laddade efter gårdagen och ville komma hit och vinna. De hade säkert sin ordinarie bana i går och jag anser att det är bättre att vi har en bra bana för att ha en bra tävling, säger Hancock. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt