Annons:

Dackarna stöttar Hancock – och ser framåt: ”Kommer agera direkt”

Peter Karlsson säger att Dackarna är beredda att agera direkt efter Greg Hancocks besked att han tar timeout. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna stöttar Hancock – och ser framåt: ”Kommer agera direkt”

Dackarna stöttar förstås Greg Hancocks beslut om att ta timeout sedan hans fru diagnostiserats med bröstcancer. Samtidigt ser klubben framåt och har skickat en skrivelse till Svemo gällande att få ersätta Hancock i truppen.
– Får vi klartecken kommer vi att agera direkt, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Tidigare i dag berättade Greg Hancock, på sin hemsida, att hans fru Jennie diagnostiserats med aggressiv bröstcancer. Den minst sagt rutinerade amerikanen tar nu timeout från speedwayen på obestämd tid för att stötta sin fru.

– Jag har vetat om det här ett tag och har vant mig vid tanken. Vi blir som en liten familj så det här känns väldigt jobbigt. Jag har nästan legat sömnlös flera nätter och tänkt på Greg och hans familj. Jag har haft kontakt med honom ett antal gånger och det är en jäkla process de har framför sig, säger Peter Karlsson.

Skickat skrivelse

För en vecka sedan utsågs Dackarna till den stora favoriten att vinna SM-guld i år. Att Greg Hancock nu inte kan köra på obestämd tid är förstås ett hårt slag för laget och klubben.

– Det vänder på saker och ting. Han är en väldigt viktig kugge i vårt lagbygge. Poängen kan många förare ta, men det är inte lätt att ersätta Greg Hancock. Vi får försöka att göra det bästa av situationen för klubbens skull.

Dackarna har i dag skickat en skrivelse till Svemo om möjligheterna att tillfälligt ersätta Greg Hancock med en annan förare i truppen.

– Vi har kontakt med Svemo och kommer att utreda våra alternativ under dagen. Vi kommer att agera och jag hoppas veta mer i morgon, säger Peter Karlsson.

Kan presentera ersättare i morgon

I skrivelsen till Svemo finns också en fråga kring om Dackarna klan få köra med ett lag som inte kommer över golvsnittet.

– Min första tanke var att då får vi köra med både Kacper Gomolski och Artur Czaja, som båda är i bra form. Men då har vi ett så lågt snitt att vi inte kommer över golvsnittet.

Diskuterar ni med tänkbara ersättare för Greg Hancock?

– Ja, jag har varit i kontakt med några tänkbara förare. Får vi bara klartecken så kommer vi att agera direkt, då kan vi nog ha någon klar redan i morgon, säger Peter Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt