Annons:

Allsvensk speedway i Västervik 2019 – presenterar stjärnförare

Andreas Jonsson är en av förarna i nystartade VIP Speedway. Foto: Simon Henriksson

Allsvensk speedway i Västervik 2019 – presenterar stjärnförare

Säsongen 2019 kommer Västervik, Indianerna och Piraterna ha ett gemensamt lag i speedwayallsvenskan. Laget kommer att gå under namnet VIP Speedway och bland de klara förarna finns den svenska stjärnan Andreas Jonsson.

Annons:

Lagnamnet VIP Speedway kommer förstås från första bokstäverna i Västervik, Indianerna och Piraterna. Under 2019 kommer de att ha ett gemensamt lag i Allsvenskan och i grundserien kommer det att köras två matcher i Motala och Kumla samt en match i Västervik.

– Vi är väldigt glada att kunna stötta och utveckla svensk speedway med ett gemensamt lag i Allsvenskan, skriver företrädare för de tre klubbarna i ett pressmeddelande.

Flera namnkunniga förare

Den största skrällen i truppen är att rutinerade Andreas Jonsson tar en av platserna. Även kontrakteringarna av Linus Sundström och Jonas Davidsson sticker ut. I den nuvarande truppen finns också Joel Larsson, Christoffer Selvin, John Lindman, Jonathan Grahn och Philip Olofsson.

”Truppen är ännu inte helt klar. Det finns åtta platser att fylla med förare över 0,5 i snitt, och troligtvis kommer truppen att utökas med någon utländsk förare och någon mer 0,5-snittare”, står det i pressmeddelandet.

Lagledare för VIP Speedway blir Stefan Bennesved. Den gångna säsongen var han lagledare för Nässjö i Allsvenskan och han har också ett förflutet i Dackarna. Han har dessutom en förbundskaptensroll och 2019 kommer han att ansvara för Sveriges U19-lag och för 250cc-landslaget.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt