Annons:

Ny regel införs i speedwayens elitserie

Tony Olsson berättade om en ny regel i samband med Elitseriens upptaktsträff. Foto: Ossian Mathiasson

Ny regel införs i speedwayens elitserie

Ny speedwaysäsong brukar innebära en rad nya regler för publiken att lära sig. Så är det inte i år. En enda ny regel som kan påverka det sportsliga finns att ta hänsyn till.

Annons:

Inför säsongen 2018 gjordes en mängd stora regelförändringar gällande speedwayens elitserie. Bland annat bestämdes det att serien skulle stängas för upp- och nedflyttning i tre år framöver. Klubbar som eventuellt vill kliva upp i Elitserien under den tiden får ansöka om en plats, som Piraterna gjorde inför 2019.

2019 blir ett år som i stort sett saknar regelförändringar. Endast en mindre justering görs.

– Inför 2018 tog vi bort ett ett reservheat och en konsekvens av det blev att vi låste reservernas (förare sex och sju) tre heat. Om en reserv blev skadad under pågående match fick den därför inte ersättas i de heat han eventuellt hade kvar att köra. Där har vi gjort en ändring. Skulle en reserv skada sig så får den andra reserven ersätta under förutsättning att skadan har skett i aktuell tävling och att sjukvårdare gett föraren körförbud, säger Tony Olsson från Svemos Trackracing-sektion.

Ekonomiska läget varierar

I övrigt kan noteras att det kommer att vara två transferfönster under säsongens gång. Det första är öppet mellan den 25 maj och 5 juni och det andra mellan 3 och 10 juli.

På dagens presskonferens i Stockholm kom också frågan om hur ekonomin ser ut i elitserieklubbarna upp.

– Utifrån det vi kan se är det varierande. Det finns klubbar som går bra och några som går mindre bra. Alla jobbar hårt för att få till det på ett bättre sätt, säger Tony Olsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt