Annons:

JAKOBSENS DRÖMDEBUT RÄCKTE INTE – DACKARNA FÖLL

Frederik Jakobsen stod för en storstilad insats i sin debut för Dackarna, men det räckte inte till någon poäng i elitseriepremiären för Målillalaget. Foto: Ossian Mathiasson

JAKOBSENS DRÖMDEBUT RÄCKTE INTE – DACKARNA FÖLL

Greg Hancocks ersättare Frederik Jakobsen stod för en drömdebut i Dackarna. Det räckte ändå inte till poäng i Målillalagets elitseriepremiär. Eskilstuna Smederna vann matchen på ett regntungt G&B Arena med 49-41.

Annons:

Dackarna kom till start utan Greg Hancock och Maciej Janowski i sin första match i årets elitserie. Laget var rejält nederlagstippat inför hemmamötet med Eskilstuna Smederna och blev också utan poäng.

Matchen inleddes med fem raka oavgjorda heat vilket gav ställningen 15-15 så långt. Smederna bröt sedan dödläget när Fredrik Lindgren och Pontus Aspgren körde in en femetta i det sjätte heatet mot dackeduon Oliver Berntzon och Jacob Thorssell.

Berntzon/Thorssell lyckades ta tillbaka två av de poängen i det åttonde heatet vilket gav ett tvåpoängsunderläge. Eskilstuna Smederna kontrade efter det med två raka 4-2:or och körde därmed ifrån till 33-27 efter tio heat, som blev 36-30 efter elva heat.

Tuffa förhållanden

Inför de två avslutande nomineringsheaten var Smederna i ledningen med 43-35 och därmed krävdes det dubbla femettor för att Dackarna skulle få med sig någon poäng från premiären. Så blev det givetvis inte. Patryk Dudek vann förvisso det näst sista heatet, men det slutade 3-3 och därmed var matchen avgjord.

Till slut vann gästande Smederna med 49-41. Bästa poängplockare i Dackarna var Frederik Jakobsen, som körde in imponerande tolv poäng.

Värt att notera är att matchen kördes i tuffa förhållanden då det under hela kvällen föll ett lätt regn över G&B Arena. Det gjorde också att det inte blev någon större premiärpublik. Bara 1 544 åskådare såg matchen.

Redan på tisdag kör Dackarna hemma igen, då mot Piraterna från Motala.

Fakta

Poäng, Dackarna: Frederik Jakobsen 12, Patryk Dudek 9, Oliver Berntzon 8, Jacob Thorssell 6, Joel Kling 4, Kacper Gomolski 2.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt