Annons:

Hancocks peppande sms till Dackarna – ”Var riktigt häftigt”

Greg Hancock stöttade Dackarna under tisdagens bortamatch mot Rospiggarna.

Hancocks peppande sms till Dackarna – ”Var riktigt häftigt”

När Dackarna tog säsongens första bortaseger i tisdags var laget ivrigt påhejat av Greg Hancock.
– Han är med oss och jag fick många sms från honom under matchen, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Efter en jobbig start på säsongen har Dackarna så smått börjat trumma igång. I går blev det seger borta mot Rospiggarna, säsongens första triumf på bortaoval, och veckan innan hemmabesegrades Vetlanda på ett imponerande sätt. Vinsterna har förstås varit viktiga för Dackarna, som just nu har ett hektiskt matchschema.

– Vi är inne i ett jättetufft schema. Först var det dubbla matcher mot Vetlanda, sen Rospiggarna borta i går och så Smederna borta i morgon. Dessutom har vi två matcher kommande vecka, Rospiggarna hemma på tisdag och Indianerna borta på torsdag. Det är ett brutalt schema, säger Peter Karlsson.

Håller kontakten

Under matchen mot Rospiggarna fick Dackarna extra mycket stöd av Greg Hancock, som är i USA för att stötta sin fru i hennes kamp mot den bröstcancer hon drabbats av.

– Han skickade många sms till mig under matchens gång. Det var ”come on guys” och hela det köret. Greg är med oss och han håller kontakten med både mig och Tomas (Karlsson, ordförande i Dackarna). Han saknar sin speedway. Det han spred i Dackarna i fjol och den stämning han bidrog med var riktigt häftigt att få vara med om, säger Peter Karlsson.

Svårt att vända underläget

När Dackarna besegrade Rospiggarna gjorde de det bland annat med en magsjuk Piotr Pawlicki i laget. Pawlicki var en av de stora segerorganisatörerna med sina tio poäng.

– Han såg väldigt beskedlig och slak ut vid sidan av banan, men han åkte bra. Det ser ut som att vi gjort en rätt vass värvning där. Han är rätt typ av förare också, man behöver ha killar som inte flyttar på sig.

När Dackarna och Eskilstuna Smederna möttes i Målilla tidigare under säsongen vann de sistnämnda med 49-41 mot ett rejält vingklippt Dackarna. Dessutom var det som bekant Smederna som snuvade Dackarna på SM-guldet i höstas.

Läge för revansch?

– Båda de grejerna är historia. Klart att vi ska försöka ta vår tredje raka seger och killarna är laddade. Däremot får jag erkänna att det blir rätt så tufft att köra in åtta poäng och ta bonuspoängen. Vi får vara nöjda om vi kan ge dem en match och det tror jag definitivt att vi kan göra, säger Peter Karlsson.

Fakta

Laguppställningar:

Eskilstuna Smederna:

1) Fredrik Lindgren

2) Przemyslaw Pawlicki

3) Michael Jepsen Jensen

4) Andzejs Lebedevs

5) Adrian Miedzinski

6) Linus Eklöf

7) Gleb Chugunov

Dackarna:

1) Maciej Janowski

2) Piotr Pawlicki

3) Oliver Berntzon

4) Jacob Thorssell

5) Patryk Dudek

6) Kacper Gomolski

7) Frederik Jakobsen

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt