Annons:

Lindgren briljerade – och siktar på VM-guld: ”Är min målbild”

Fredrik Lindgren har startat säsongen strålande. Foto: Ossian Mathiasson

Lindgren briljerade – och siktar på VM-guld: ”Är min målbild”

Fredrik Lindgren har startat säsongen urstarkt och flög fram på ovalen runt G&B Arena i kväll. Nu drömmer han om ett individuellt VM-guld.
– Att ta en guldmedalj i VM är min målbild. Den ska hänga runt halsen efter sista tävlingen i Torun, säger Fredrik Lindgren.

Annons:

Fredrik Lindgren har varit Sveriges bästa speedwayförare i några års tid och formkurvan verkar ständigt peka uppåt.

– Jag tycker att jag utvecklas hela tiden och känner mig mer trygg i mig själv och i min egen kapacitet. Starterna är otroligt viktiga på den absoluta toppnivån och de har suttit väldigt bra så här långt den här säsongen. Åkmässigt har jag känt mig nöjd under ett par års tid, men det är det mentala och starterna som ska sitta också, säger Fredrik Lindgren.

Ohotad i fyra heat

När Eskilstuna Smederna i kväll besegrade Dackarna i Målilla var det Fredrik Lindgren som var den stora segerorganisatören. Sina fyra första heat vann han utan några större problem.

– Jag är otroligt nöjd och det har jag varit under hela säsongsinledningen. Det var också skönt för vår del att få med oss två poäng i tabellen efter att vi varit lite tunna i Motala i tisdags. Det är tufft med bortamatcher och hade vi förlorat i kväll också hade det varit lite kniven mot strupen på tisdag när vi har hemmapremiär. Den här segern var bra för vårt självförtroende.

”Fick smaka på skiten”

Regnet gjorde banan i Målilla svårkörd i kväll och det påverkade både förarna och publiken.

– Det var inte den roligaste banan jag åkt på, men det var lika för alla. Det är otroligt viktigt med bra starter när det är sådant här före. Kommer man efter är det tungt med sprutet och problem med sikten. Jag vill inte påstå att det var farligt att köra utan mer svårt att få till någon rolig racing att titta på.

Och efter att ha kommit efter i sitt sista heat blev även Fredrik Lindgren rejält skitig.

– Jag missade min start där och då fick jag också smaka på skiten. Det var väl bra det, skrattar Lindgren.

Det var inte läge att ge sig ut på jakt efter en missad start där?

– Nej, jag kände att vi redan hade vunnit matchen och det kommer en dag i morgon också.

Målbilden: ta VM-guld

Fredrik Lindgren kan nu så smått börja ladda för Grand Prix-premiären i polska Warszawa om en dryg vecka.

– Jag är laddad och ser verkligen fram emot det, säger han.

Är det ett VM-guld som hägrar i år?

– Att ta en guldmedalj i VM är min målbild. Den ska hänga runt halsen efter sista tävlingen i Torun i höst. Sen är det en lång väg dit och jag försöker vara här och nu och ta en dag i taget och göra min veckoplanering. Säsongen är lång och det gäller att vara skadefri hela vägen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt