Annons:

Dackarna kom undan utan skador: ”Att vi fick stryk är en parantes”

Peter Karlssons Dackarna gladdes åt att hans lag lämnade ett svårkört G&B Arena utan skador. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna kom undan utan skador: ”Att vi fick stryk är en parantes”

Den senaste tiden inför premiären i elitserien har varit jobbig för Dackarna. Efter 41–49-förlusten mot Smederna drog Dackarnas lagledare Peter Karlsson lättnadens suck.
– Vi är nöjda med att alla är hela. Att vi fick stryk är en parantes i det hela, säger han.

Annons:

Dackarna kom till dagens elitseriepremiär mot de regerande svenska mästarna Smederna med både Greg Hancock och Maciej Janowski på frånvarolistan. 

Lägg därtill att Dackarnas hemmaarena G&B Arena var helt annorlunda jämfört med hur den brukar vara på grund av regnet. 

Det blev en förhållandevis jämn tillställning där Smederna, som tog matchens enda femetta i det sjätte heatet, vann med 49–41.  

– Det är skönt att premiären är över. Det var väntat att det skulle bli tufft och nu fick vi kämpa mot vädret också. Det är fan inte idealiskt alltså. Det är mycket som grinar illa just nu. Vi är nöjda med alla är skadefria, det är så vi får tänka efter den här matchen. Det var annars en bra tävling. Att vi fick stryk är en parantes i det hela, säger Peter Karlsson efter premiärförlusten. 

"Får gå och prata med honom"

Efter förlusten var det ofrånkomligt för Peter Karlsson att inte prata om lagets nyförvärv Frederik Jakobsen, som blev klar för klubben i fredags och debuterade med en kanoninsats (13 poäng) i kväll. 

– Ja, jäklar. Vilken debut han gör. Att han kör bra visste vi om men jag är imponerad. Han åker jäkligt bra på hojen under jättesvåra förhållanden. Han behärskade körningen till hundra procent. 

Har han en given plats i laget nu?

– Ja, definitivt. Vi har värvat honom på 28 dagar och det blir svårt att plocka bort honom, säger Karlsson och fortsätter:

– När vi värvade i höstas var han vårt förstaval men han ville satsa på England och tackade han nej. Det sket sig där och nu är han här igen. Det är kul att han får chansen. 

Vad har han sagt till dig efteråt?

– Han är nog jäkligt nöjd. Jag får gå och prata med honom. 

Dackarna möter Piraterna på tisdag och Karlsson räknar inte med att GP-stjärnan Maciej Janowski kommer till start då. 

– Nej, det är noll procents chans att han kör då. Det är säkert hans mål att köra GP-tävlingen nästa lördag men om det går står skrivet i stjärnorna. 

Nära att plocka bort sjärnan

Det stora bekymret under kvällen var att starta från ytterbanorna. 

– Banpersonalen gjorde ett kanonjobb och såg till att vi hade en tävling i kväll. Bana fyra var som en gravplats, det var jäkligt svårt att komma iväg därifrån när det såg ut så här. 

Patryk Dudek hade två raka nollpoängare mitt under tävlingen och Peter Karlsson hade funderingar på att plocka bort inför hans femte heat. Då svarade han med att plocka en trea från innerbanan. 

– Vi hade läget att plocka bort honom men när han fick banan som var enklast så måste han få chansen att bygga upp sitt självförtroende. Säsongen är lång och vi kan inte plocka bort förare. Att vi skulle vända i det läget med en toppning och vinna matchen var väldigt liten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt