Annons:

DACKARNAS CHOCK: TVINGAS ERSÄTTA JANOWSKI

Maciej Janowskis skada är värre än befarat och Dackarna ersätter nu polacken tills vidare.

DACKARNAS CHOCK: TVINGAS ERSÄTTA JANOWSKI

Maciej Janowskis nyckelbensskada är värre än befarat. Nu tvingas Dackarna agera. Maciej Janowski skrivs ut ur truppen och ersätts av tjecken Vaclav Milik.

Annons:

Med mindre än en vecka kvar till Dackarnas elitseriepremiär kraschade Maciej Janowski i en ligamatch i Polen. GP-stjärnan ådrog sig ett nyckelbensbrott som opererades under förra veckan.

Dackarna körde riders replacement för Maciej Janowski i elitseriepremiären mot Eskilstuna Smederna och hade då förhoppningar om en snabb återkomst för polacken. Men skadan har visat sig vara allvarligare än man först trott och skadefrånvaron blir därmed längre.

”Var bara att agera”

Dackarna väljer nu att tillfälligt skriva ut Janowski ur truppen och ersätta honom med tjecken Vaclav Milik.

– När vi fick beskedet från Janowski var det bara att agera, vi måste ha förare i truppen som kan köra och med två av våra tänkta toppförare borta måste vi ha in förare så vi håller oss inom snittgränserna, säger lagledaren Peter Karlsson i ett pressmeddelande.

25-årige Vaclav Milik har kört för Indianerna i Elitserien de två senaste säsongerna. Han är en erkänt stark förare och körde hem ett EM-silver 2016 och ett EM-brons 2017.

– Milik är en riktigt duktig chaufför som nu börjar få lite rutin och har ännu inte toppat karriären, säger Peter Karlsson.

”Tidigare har Dackarna haft två förare i laget från Tjeckien, den stora publikfavoriten Lukas Dryml och den stora lagåkaren Tomas Topinka. Detta bådar gott för att även Milik ska finna sig till rätta i Dackarna och ge avtryck hos vår publik”, skriver Dackarna vidare i pressmeddelandet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt