Annons:

”PK” hyllar Dackarnas nyförvärv: ”Lägger inga fingrar emellan”

Peter Karlsson hoppas att nyförvärvet Vaclav Milik kan bidra med en hel del poäng redan i kväll. Foto: Linus Johansson

”PK” hyllar Dackarnas nyförvärv: ”Lägger inga fingrar emellan”

Förlust hemma mot Eskilstuna Smederna i premiären. I kväll väntar ny hemmamatch för Dackarna, den här gången mot Piraterna. Det blir också första möjligheten för publiken att stifta bekantskap med nyförvärvet Vaclav Milik.
– Han lägger inga fingrar emellan. Dessutom är han blixtsnabb från start och det gillar vi, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Det har varit en minst sagt tuff säsongsinledning för Dackarna, trots att Elitserien bara har hunnit börja. I premiären förra veckan fick laget klara sig utan stjärnduon Greg Hancock (privata skäl) och Maciej Janowski (skadad). Det kommer man nu få göra i åtminstone en månad då de båda har ersatts av Frederik Jakobsen och Vaclav Milik.

Snittproblem utan Janowski

Jakobsen gjorde debut förra veckan och imponerade stort med tolv inkörda poäng på sex heat.

– Vilken insats han gjorde. Jag ser fram emot att se honom igen. Jag tror att han kommer att leverera den åkningen i alla matcher, sen om det ger utdelning på samma sätt i antal poäng är inte säkert, säger Peter Karlsson.

Att Vaclav Milik kliver in och ersätter Maciej Janowski i dacketruppen blev officiellt i går.

– Utan Janowski tillgänglig får vi snittproblem när vi ska sätta ihop ett lag och vi har inte fått någon klockren prognos som säger att hans rehabilitering ska gå snabbt. Därför kände vi att vi behövde agera. Sen är det inte heller helt enkelt att hitta någon förare som är villig att ta ett kontrakt som sträcker sig i 28 dagar och eventuellt mer.

”Han är stenhård”

Vaclav Milik har runt 1,8 i snitt och det körde han till sig i Indianerna förra säsongen. Trots det fick han lämna Kumlaklubben mitt under brinnande säsong när de ville göra plats för Tai Woffinden.

– Det här är inte en förare som vi har plockat in bara för att. Det är en framtidsman. Han är stenhård. Det känns jättekul att han tackade ja och nu är det full satsning från hans sida. Han vet att det kan vara så att vi måste göra fler förändringar i truppen framöver och skulle han ha gjort det bra vid ett sådant läge så ligger han förstås bra till. 

Behöver tio poäng

Peter Karlsson medger samtidigt att Milik inte haft någon superstart på säsongen.

– Han har inte börjat säsongen på bästa sätt i polska ligan. Men gör han en bra tävling så kan han vara där igen. Vår förhoppning är att han kan fylla Janowskis plats plus att vi får ett fullt lag nu.

Vad förväntar du dig av Milik i kväll?

– Han har ingen press på sig. Men han har allt att bevisa om han vill vara kvar, förhoppningsvis fungerar han så. Och i ärlighetens namn behöver vi tio poäng från honom, säger Peter Karlsson. 

Czaja får chansen

Jämfört med premiären mot Eskilstuna Smederna gör Dackarna ytterligare en förändring i och med att Kacper Gomolski ersätts av Artur Czaja.

– De känns jämbördiga och har gjort liknande resultat på försäsongen. Vi har kliat oss i huvudet och bestämt att vi ger dem varsin chans på hemmabanan i början och sen får vi utvärdera efter det. Det handlar också om hur de smälter in i gänget. Vi har dessutom sagt till dem att vi helst kör med samma lag framöver.

Kvällens motståndare, Piraterna, inledde med en seger hemma mot Eskilstuna Smederna förra tisdagen.

– De ser tunga ut och på papperet tycker jag att de har ett bättre lag än Smederna. Men de har också några killar som kan vara upp och ner.

Hur ser du på era chanser att vinna?

– Jag hoppas att vi kan matcha Piraterna. Nu har vi i alla fall ett komplett lag och det ser ut som att vi kommer ha vädret med oss också, säger Peter Karlsson

Fakta

Laguppställningar:

Dackarna: 1) Vaclav Milik, 2) Frederik Jakobsen, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorssell, 5) Patryk Dudek, 6) Joel Kling, 7) Artur Czaja.

Piraterna: 1) Mikkel Michelsen, 2) Pawel Przedpelski, 3) Linus Sundström, 4) Daniel Kaczmarek, 5) Niels-Kristian Iversen, 6) Daniel Davidsson, 7) Jonas Davidsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt