Annons:

Berntzon snuvad på revanschchansen: ”Det var dumt”

Oliver Berntzon hade en lyckad kväll på G&B Arena och plockade 11+2 poäng. Foto: Ossian Mathiasson

Berntzon snuvad på revanschchansen: ”Det var dumt”

Oliver Berntzons Dackarna tog en efterlängtad seger i elitserien. Han missade dock chansen att ta revansch på Mikkel Michelsen i det ena nomineringsheatet.
– Han körde inte heat 15 så det var dumt, säger Oliver Berntzon efter 51–39-segern.

Annons:

Dackarna har fått en minst sagt jobbig start på årets säsong i elitserien med Greg Hancocks timeout, Maciej Janowskis skada och förlust på ett svårkört underlag i hemmapremiären mot Smederna i torsdags. 

"Måste göra vårt bästa"

Flera nya förare har kommit i Dackarnas trupp den senaste tiden – och i kvällens hemmamatch mot Piraterna kom segern som ger hela arbetsro inför fortsättningen. 

– Ja, verkligen. Det var en god seger, vi gjorde det skitbra. Ännu skönare med tanke på hur det gick förra matchen, säger Oliver Berntzon, som körde ihop 11+2 poäng på fem heat. 

Vad kan ni ta med er från denna match?

– Alltihop skulle jag vilja säga. Hela laget fungerade kanonbra och det funkar inte att bara två förare tar poäng. Alla måste bidra och när alla gör det så blir det så här, säger Berntzon. 

Hur har den senaste tidens händelser påverkat er som lag?

– Jag tror inte att vi som förare påverkas så mycket. Vare sig vi har Greg (Hancock) i laget eller inte så måste vi åka ut och göra vårt bästa, det är det enda vi kan göra, säger Berntzon. 

Under kvällen var Berntzon med och plockade två femettor med Jacob Thorssell och var verkligen en av förarna som visade vägen till segern inför drygt 2 000 åskådare på G&B Arena. 

Fick ingen revansch på Michelsen

Efter tolfte heatet var Berntzon tydlig mot Peter Karlsson, lagledare i Dackarna, att han ville köra 15:e heatet. 

– Jag ville få revansch på Michelsen (Mikkel) men han körde inte heat 15 så det var dumt. Jag var helt säker på att han skulle köra heat 15, han var ändå deras poängmässigt bäste förare. I tolfte heatet hade han en stor ledning när jag låg trea men jag kom förbi Jakobsen (Frederik) och på två svängar var jag ifatt Michelsen. Jag kom inte förbi och ville då ha revansch, säger han. 

Han fick ändå plocka en trepoängare i matchens sista heat och var på strålande humör efter matchen. 

– Det är aldrig bra att förlora. Varje förlust kostar ju. Vi ska till slutspel, vinna guld och kan inte hålla på att förlora matcher. Vi får hoppas att vi har marginalerna på vår sida i fortsättningen. I torsdags var vi en man kort och hade en regntung bana som aldrig gynnar hemmalaget. Det var bara att glömma matchen och gå vidare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt