Annons:

Stjärnans sms till lagledaren – i paus: ”Jag älskar er”

Peter Karlsson hade sms-kontakt med Greg Hancock under segermatchen mot Piraterna. Foto: Ossian Mathiasson

Stjärnans sms till lagledaren – i paus: ”Jag älskar er”

Med stjärnförarna Greg Hancock och Maciej Janowski på frånvarolistan tog Dackarna en grymt viktig seger hemma mot Piraterna.
I pausen hade lagledaren Peter Karlsson sms-kontakt med Greg Hancock som följde matchen i Kalifornien.
– Han svarade direkt: ”Jag är med er. Jag vill vara med er. Jag älskar er”, säger Peter Karlsson.

Annons:

Med dryga veckan kvar till Dackarnas elitseriepremiär meddelade stjärnan Greg Hancock att han tar timeout från speedwayen på grund av att hans fru diagnostiserats med en aggressiv form av bröstcancer. 

Stjärnan har plockats bort från klubben på 28 dagar och det är högst oklart när han kan vara tillbaka. 

"Långt ifrån idealiskt"

Kvällens match hemma mot Piraterna följde amerikanen på plats i Kalifornien och det blev en trygg 51–39-seger för Dackarna. 

– Saknaden av Greg är stor. Vi skickade ett meddelande till honom i pausen när vi hade lagmöte och han svarade direkt: ”Jag är med er. Jag vill vara med er. Jag älskar er”. Han sitter i Kalifornien så det är kul att han är med på det sättet. Vi får göra det bästa av situationen, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson. 

Det har varit en turbulent tid för Dackarna med förare som har försvunnit och kommit in i truppen samtidigt som det blev förlust i premiären mot Smederna. 

– Det är väl rätt så nödvändigt att vinna på hemmaplan och efter förra veckan så är det mer nödvändigt. Det är klart att vi är jätteglada, säger Peter Karlsson. 

Hur mår laget efter allt som har hänt?

– Det är givetvis långt ifrån idealiskt men vi har fått tag på bra förare (Vaclav Milik och Frederik Jakobsen) som ersätter. Det som är skillnaden från i torsdags är att vi har fullt lag och alla får koncentrera sig på sina heat. Sedan är det klart att förra veckans regn aldrig gynnar ett hemmalag.

"Är laget som kör om inget händer"

Det var en stark kollektiv insats som förde Dackarna till den nödvändiga segern. 

– Jag tycker att alla förare sköter sig. Vi försöker hela tiden prata om att man ska se efter lagkompisen och jag tycker att man fick se det flera gånger, säger Karlsson och fortsätter:

– Det är viktigt att de pratar med varandra, det är vad jag säger till dem. Man måste ha en dialog, annars är det lätt att man sätter sig i ett hörn och sedan kör sina heat. Det är så man fungerar som speedwayförare. Någon måste tala om att vi är här för Dackarnas skull och samarbetar.

Om inget oförutsett inträffar ställer Dackarna upp med kvällens startsjua borta mot Masarna på tisdag. 

– Czaja blir kvar. Vi kan inte köra med Gomolski (Kacper), då kommer vi inte upp i golvsnittet. Det är laget som kör om inget annat händer.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt