Annons:

BERNTZON OCH THORSSELL VISADE VÄGEN FÖR DACKARNA

Oliver Berntzon och Jacob Thorssell låg bakom Dackarnas seger mot Lejonen. Foto: Ossian Mathiasson

BERNTZON OCH THORSSELL VISADE VÄGEN FÖR DACKARNA

Dackarna tog två mycket viktiga poäng i kvällens hemmamatch mot Lejonen från Gislaved. Svenskduon Oliver Berntzon och Jacob Thorssell visade vägen till segern med 48-42.

Annons:

Efter tre inledande 3-3-heat var det Dackarna som kopplade greppet om Smålandsderbyt med tre raka 4-2:or i heat fyra, fem och sex.

Lejonen slog sedan tillbaka med en dubbelseger i kvällens sjunde heat, vilket gjorde att Dackarnas ledning var nere i två poäng, 22-20. Då klev svenskduon Jacob Thorssell och Oliver Berntzon fram och slog tillbaka med en femetta och utökade hemmalagets ledning till 27-21.

Dackarnas ledning var sedan aldrig mindre än fyra poäng fram till heat 14 och inför de båda nomineringsheaten var ställningen 41-37.

Lejonen fick sedan en kanonstart i heat 14 och gick fram till en 5-1-ledning genom Maksym Drabik och Kevin Wölbert. Den sistnämnda kraschade dock under det första varvet, heatet stoppades och tysken blev utesluten. I omstarten var Jacob Thorssell obeveklig och hans heatseger säkrade två poäng till Dackarna.

Hemmalaget vann till slut med 48-42. Stora segerorganisatörer var Oliver Berntzon (13 poäng) och Jacob Thorssell (10 poäng).

2 224 åskådare såg kvällens match på G&B Arena.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt