Annons:

Pedersen satte tvivlarna på plats: ”Har fått slita hårt”

Nicki Pedersen var fenomenal i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Pedersen satte tvivlarna på plats: ”Har fått slita hårt”

Nicki Pedersen har inte fått det att stämma i Elitserien. Fram till i kväll. Mot Dackarna var den rutinerade dansken tillbaka i gammalt gott slag och tappade inte en enda poäng till en motståndare.
– Jag körde på en ny motor i dag och den fungerade jättebra, säger Nicki Pedersen efter att Västervik kört över Dackarna med 58-32.

Annons:

Västerviks stjärna Nicki Pedersen har fått en del kritik för sina insatser i Elitseriens inledning. I kväll tystade han tvivlarna. Han vann fyra av sina fem heat och i det femte var det bara lagkamraten Anton Karlsson som var före i mål.

Pedersen erkänner att han har fått kämpa en hel del den senaste tiden.

– Det har varit tufft. Jag har fått slita hårt för alla poäng jag har tagit, säger han.

”Fattar inte vad som händer”

Mot Dackarna i kväll körde dansken på en ny motor.

– Jag har inte varit nöjd med mina motorer den senaste tiden, det har inte fungerat. Då måste man prova något nytt. I kväll körde jag på en ny motor och den fungerade jättebra. Jag körde ett heat på den här motorn i Polen i söndags och tyckte att det var ett framsteg. Nu provade vi igen och den hjälpte mig mycket så det var skönt.

Vad säger du om laginsatsen i kväll?

– Vi har ett bra lag, säger Nicki Pedersen med ett brett leende.

Det var dessutom inget dåligt lag ni mötte...?

– Nej, absolut inte. Men titta på Dudek (Patryk), han har jätteproblem. Jag fattar inte vad det är som händer. Han leder Grand Prix och kan inte ta poäng här.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt