Annons:

DACKARNA TOG FJÄRDE RAKA SEGERN EFTER DRAMATIK

Dackarna vann till slut en jämn match mot Rospiggarna med 47-43. Foto: Stefan Härnström

DACKARNA TOG FJÄRDE RAKA SEGERN EFTER DRAMATIK

Dackarna tog i kväll sin fjärde raka seger i Elitserien. Men det blev viss dramatik hemma mot jumbon Rospiggarna, som höll jämna steg fram till de två avslutande nomineringsheaten. Där klev dock hemmalagets stjärnor Oliver Berntzon och Piotr Pawlicki fram och till slut blev det hemmaseger med 47-43.

Annons:

Dackarna fick, inte helt oväntat, en pangstart på matchen när superduon Piotr Pawlicki och Maciej Janowski körde in en femetta mot Rospiggarnas Jason Doyle och Rasmus Jensen i det första heatet. Glädjen blev dock kortvarig då Kacper Gomolski och Joel Kling mycket överraskande åkte på en femetta i baken mot Erik Riss och Emil Millberg i det andra heatet.

Lyckades inte dra i från

Hemmalaget kopplade sedan greppet på nytt i det fjärde heatet. Patryk Dudek vann och efter ett stopp på en rospiggsförare lyckades Joel Kling få med sig en poäng och 4-2 i heatet var ett faktum. När sedan Pawlicki och Gomolski slog till med en femetta i heat fem betydde det ledning med 18-12.

Då såg det ut som att Dackarna skulle kunna göra ett ganska tidigt ryck, men så blev det inte. Istället knappade gästerna in litegrann och efter tio heat var hemmaledningen nere i fyra poäng, 32-28.

Viktig heatseger för Janowski

Rospiggarna kröp dessutom ännu närmare i det elfte heatet, där Rasmus Jensen betvingade Patryk Dudek och ställningen med fyra heat kvar att köra var därmed 34-32. Och det stannade inte där. En ny 4-2:a för gästerna gjorde att ställningen var 36-36 inför de tre sista heaten. Dackarna kopplade på nytt ett litet grepp i heat 13 där Janowski vann och fick med sig Dudek på en tredjeplats fram till 40-38 inför de båda nomineringsheaten.

Matchen avgjordes sedan i det näst sista heatet där Oliver Berntzon och Piotr Pawlicki körde in en dubbelseger efter en snygg manöver i förstasvängen.

Dackarna vann till slut matchen med 47-43.

Fakta

Dackarnas poäng:

Maciej Janowski 11+1

Piotr Pawlicki 9+2

Oliver Berntzon 12+1

Jacob Thorssell 2

Patryk Dudek 8

Joel Kling 1

Kacper Gomolski 4+2

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt