Annons:

Matchhjältens chock inför avgörandet: ”Inte koll på läget”

Oliver Berntzon klev fram som matchvinnare i hemmamatchen mot Rospiggarna. Foto: Stefan Härnström

Matchhjältens chock inför avgörandet: ”Inte koll på läget”

Dackarna var hårt pressat av seriejumbon Rospiggarna hemma i Målilla. Då klev Oliver Berntzon och Piotr Pawlicki fram och stängde matchen i det näst sista heatet.
– När jag tittade i protokollet inför det näst sista heatet och såg att vi bara ledde med två poäng fick jag en chock, säger Oliver Berntzon efter fyrapoängssegern.

Annons:

Det blev en jämn match från början till slut när Dackarna tog emot Rospiggarna i kväll. Hemmalaget ledde som mest med sex poäng i mitten av matchen. Gästerna från Hallstavik kom dock tillbaka starkt och med tre heat kvar att köra var ställningen 36-36, som blev till 40-38 inför de båda nomineringsheaten.

Hemmalaget stängde sedan matchen med en femetta signerad Oliver Berntzon och Piotr Pawlicki i matchens näst sista heat.

– Det var lite upp och ned i kväll, men fan, det gick ju bra ändå. Efter heat 13 gick jag fram och pratade med Johan (Karlsson, assisterande lagledare) och tittade i protokollet och såg att vi bara ledde med två poäng och fick en chock, jag hade inte en aning om att det var så tajt. Snacka om att inte ha koll på läget. Sen klippte vi ju till med en femetta i heat 14 och så var det klart, säger Oliver Berntzon.

Missade starten

Den där femettan från firma Berntzon/Pawlicki i det näst sista heatet var inte heller självklar. Efter en sämre start tog de dock kommandot i utgången av första kurvan.

– Jag fick inte till starten, det blev att jag valde lite fel spår. Det såg jättebra ut, men när jag väl släppte kopplingen så var det som en orm. Sen fick jag till en riktigt bra förstasväng och kom ut och kunde stänga Doyle (Jason) så att Pawlicki fick fritt där inne också.

Pratade ni ihop er något inför det heatet?

– Vi hade en liten plan och det var att jag skulle ta starten och det gjorde jag ju inte så det sket sig direkt. Men vi fick till en jäkla bra förstasväng så det löste sig.

Hinner man tänka något vid en dålig start i ett sådant läge?

– Man hinner tänka hur mycket som helst, det är som att det går i slow motion ungefär. Det var bara att komma på en plan B och vända till så att jag kunde komma ut framför Doyle ur sväng. Jag var tvungen att göra något och visste att om jag inte stänger dörren här kommer han bara att åka, säger Oliver Berntzon. 

”Det är fantastiskt”

Berntzon var förvånad över att jumbon Rospiggarna bjöd på så bra motstånd. Dackarna vann till slut med 47-43.

– Ja, jag trodde som sagt att vi ledde komfortabelt innan nomineringen så jag blev lite förvånad där. Det var bara att ställa om sig inför heat 14, vi var tvungna att gå ut och stämpla dit dem. Det var tur att vi kunde göra det.

Dackarna tog sin fjärde raka seger i Elitserien och Oliver Berntzon är i storform. I kväll blev det 12+1 poäng och i bortamatchen mot Eskilstuna Smederna i torsdags tappade han inte en enda poäng till en motståndare.

– Vad ska man tycka om det... Det är fantastiskt. Men jag får ingen poäng gratis på torsdag (bortamatch mot Indianerna) för att jag tog mycket poäng i kväll, säger Oliver Berntzon.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt