Annons:

JANOWSKI I FIN FORM – PÅ PALLEN I HALLSTAVIK

Maciej Janowski blev trea i GP-tävlingen i Hallstavik. Foto: Ossian Mathiasson

JANOWSKI I FIN FORM – PÅ PALLEN I HALLSTAVIK

Förra året vann polske Maciej Janowski, till vardags i Dackarna, GP-tävlingen i Hallstavik. I kväll gjorde han en ny stark insats på samma bana. Den här gången blev det en tredjeplats bakom Emil Sayfutdinov och Martin Vaculik.

Annons:

I grundomgången var det Martin Vaculik och Emil Sayfutdinov som var bäst med tolv poäng vardera. Lika bra gick det inte för Patryk Dudek och Leon Madsen, som var i delad ledning i VM-tabellen inför kvällens deltävling i Hallstavik. Båda slutade på sju poäng och missade därmed semifinal.

Sayfutdinov starkast

I den första semifinalen var det Max Fricke och Martin Vaculik som drog det längsta strået i ett mycket sevärt heat, där hemmahoppet Fredrik Lindgrens kväll tog slut. Lindgren blev trea i heatet och körde därmed in tio poäng totalt under kvällen.

Fjolårsvinnaren i Hallstavik, Maciej Janowski, vann sedan den andra semifinalen före Emil Sayfutdinov och duon avancerade därmed till finalheatet.

I finalen var Emil Sayfutdinov starkast och vann före Martin Vaculik, Maciej Janowski och Max Fricke.

Avslutade med seger

Wildcardföraren Oliver Berntzon, till vardags i Dackarna, hade det lite jobbigt i inledningen av kvällen, men höjde sig rejält mot slutet. Han vann sitt sista heat och slutade därmed på sju poäng och en tiondeplats i tävlingen.

Den tredje svensken i tävlingen, Antonio Lindbäck, plockade sex poäng och missade därmed, liksom Berntzon, semifinal.

Efter kvällens fjärde deltävling är det fortsatt Patryk Dudek och Leon Madsen i topp med 47 poäng, men de har nu fått sällskap av Emil Sayfutdinov. Fredrik Lindgren är fem poäng från VM-ledning. Värt att notera är att det är extremt jämnt i toppen med sex förare inom fem poäng.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt