Annons:

Andersson inför derbyt: ”Då får man se till att ha skölden uppe”

Morgan Andersson är laddad för ett tufft derby i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson inför derbyt: ”Då får man se till att ha skölden uppe”

Västervik Speedway toppar elitserietabellen fyra poäng före Dackarna. Trots det ser Morgan Andersson Dackarna som favorit inför tisdagens match på G&B Arena i Målilla.
– Jag vet vad Dackarna kan när de får igång artilleriet, då får man se till att ha skölden uppe, säger Västerviksledaren.

Annons:

Västervik har gått starkt under hela säsongen och har bara förlorat en av sina elva matcher. Dackarna å sin sida hade en tuff start med flera skador och en del förluster, men har gått riktigt starkt den senaste tiden. Målillalaget är nu tvåa i tabellen, fyra poäng bakom Västervik.

– Det är svårast tänkbara uppgift i och med att det är bortamatch mot storfavoriten till att vinna SM-guld. De har krossat flera lag på slutet. Frågan är om de inte är starkare nu med Piotr (Pawlicki) i laget än vad de var innan säsongen. Vi får slå lite ur underläge, säger Morgan Andersson.

Utklassningsvann hemma

Samtidigt är Morgan Andersson tydlig med en sak:

– Vi åker dit för att ta 46 poäng och vinna matchen. Det krävs att vi är 100 procent och att vi är med från början.

När lagen möttes i Västervik gjorde hemmalaget en enorm insats och vann med 58-32 mot ett förvisso blekt Dackarna. Bonuspoängen i dubbelmötet borde därmed inte behöva bli hotad.

– Jag hoppas inte att vi ska behöva kalkylera så lågt och vi siktar som sagt på 46 poäng. Samtidigt vet jag vad Dackarna kan när de får igång artilleriet, då får man se till att ha skölden uppe.

Smektala blir en nyckel

Det lär hetta till redan i det första heatet där Dackarna kommer med den polska superduon Maciej Janowski och Piotr Pawlicki mot Västerviks stenhårda danskar Nicki Pedersen och Peter Kildemand.

– Janowski och Pawlicki är kanske seriens starkaste par och det är viktigt att vi kan bryta av det paret. Vi har kört Nicki och Kildemand ihop litegrann på bortaplan tidigare och tycker att det har slagit rätt bra ut, säger Morgan Andersson.

Ett trumfkort för Västervik skulle kunna vara att man har Bartosz Smektala på en reservplats.

– Men då får han prestera bättre än vad han gjorde i de två matcherna i Målilla förra året. Jag hoppas att han kan komma loss och göra en bra tävling. Gör han det kommer han nog att få fler heat än de tre schemalagda heat han har. För vår del är det nog ett måste att Smektala har en bra dag.

Fakta

Laguppställningar i derbyt:

Dackarna:

1) Maciej Janowski

2) Piotr Pawlicki

3) Oliver Berntzon

4) Jacob Thorssell

5) Patryk Dudek

6) Frederik Jakobsen

7) Kacper Gomolski

Västervik:

1) Nicki Pedersen

2) Peter Kildemand

3) Peter Ljung

4) Mikkel Bech Jensen

5) Jack Holder

6) Anton Karlsson

7) Bartosz Smektala

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt