Annons:

Ryssland försvarade VM-guldet – Sverige missade medalj

Det blev ingen VM-medalj för Sverige och Peter Ljung. Foto: Ossian Mathiasson

Ryssland försvarade VM-guldet – Sverige missade medalj

Ryssland försvarade sitt lag-VM-guld hemma i Togliatti. I finalheatet var det inget snack om saken. Sverige var egentligen aldrig nära en medalj.

Annons:

Polen vann grundtävlingen och tog sig direkt till finalheatet. Där fick de sällskap av hemmanationen Ryssland, som besegrade Australien i semifinalheatet.

Polens Bartosz Zmarzlik hade kört in full pott i kvällens grundomgång, men varken han eller Patryk Dudek kunde hota den ryska duon Emil Sayfutdinov och Artem Laguta när det var dags för kvällens sista heat.

Sverige höjde sig

Sverige, med Fredrik Lindgren, Peter Ljung och Filip Hjelmland i laget, höjde sig lite jämfört med den första halvan av tävlingen i går. Det räckte ändå inte till mer än en total femteplats och Sverige hade bara Tyskland och Storbritannien efter sig i resultatlistan. I kvällens tävling tog Lindgren tio poäng och Ljung nio poäng, varav två heatsegrar. Hjelmland fick inte chansen i mer än sitt obligatoriska heat och var inte nära poäng där.

I det danska laget, som slutade fyra, fick U21-föraren Frederik Jakobsen, till vardags i bland annat Dackarna, chansen i tre heat och körde in totalt fem poäng i dessa.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt