Annons:

Fansen vill sparka stjärnan – för att han stöttar homosexuella

Fredrik Lindgren har fått mycket kritik i Polen efter att ha gått ut och stöttat HBTQ-rörelsen. Foto: Ossian Mathiasson

Fansen vill sparka stjärnan – för att han stöttar homosexuella

Svenska stjärnan Fredrik Lindgren har tagit ställning för HBTQ-rörelsen. Det har skapat en proteststorm i Polen – och flera supportrar vill se stjärnan sparkad från sin klubb.
– Jag har fått en del hat. Men det visar väl bara hur viktigt det är att stå upp för andra, säger Fredrik Lindgren till Expressen.

Annons:

Fredrik Lindgren har varit en av Sveriges bästa speedwayförare i många år. För en tid sedan markerade han sitt stöd till HBTQ-rörelsen genom ett Facebook-inlägg. Lindgren satte på en regnbågsfärgad symbol på sin förardräkt och skrev bland annat såhär:

"Jag önskar att alla ska få känna sig fria och respekterade för vilka de är... Var stolt över vem du är. Älska vem du vill. Var den du vill vara och lev ditt liv till fullo”.

"Väldigt, väldigt fel"

Ställningstagandet fick mycket beröm – men inte i Polen. Supportrar till hans klubb Wlokniarz Czestochowa krävde att Lindgren skulle sparkas.

– Det enda negativa jag sett hittills är från en del fans i Polen som vill ha bort mig från klubben eller som inte kan heja på mitt lag längre för att jag tycker så här. Men fördomar och hat finns förstås överallt. Därför är det också viktigt att viktigt att stå upp för alla människor och höja den här frågan, berättar Lindgren för Expressen. 

Lindgren anser att hans uttalande var självklart: 

– En anledning är att jag har en kusin som kom ut som homosexuell. Jag förstår hur tufft det varit för honom och för många andra i samma situation. Det finns det sådant hat mot människor som av vissa inte anses som normala. Jag tycker det är väldigt, väldigt fel. Jag får hat bara för att jag tycker så här. Hur är det då inte för många som är homosexuella? säger han till Expressen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt