Annons:

Tunga starten sänkte Dackarna – föll mot Lejonen

Patryk Dudek hade en jobbig kväll i Gislaved.

Tunga starten sänkte Dackarna – föll mot Lejonen

Dackarna fick en jobbig inledning på bortamatchen i Gislaved. Sju heat in i matchen ledde Lejonen med 26-16 – och Dackarna kom aldrig riktigt tillbaka från underläget.

Annons:

Målillaklubben, som fick klara sig utan skadade Oliver Berntzon, hamnade tidigt i underläge borta mot Lejonen. Hemmalaget hade 19-11 efter fem heat och två heat senare var ställningen 26-16. 

En jobbig uppförsbacke som Dackarna aldrig klarade av att resa sig från. Dackarna åt sig visserligen närmare, men i paus låg man under med 35-25. 

Hopplöst läge? Faktiskt inte. Dackarna inledde med en femetta och chansen till poäng fanns fortfarande. Men för många oavgjorda heat gjorde att nerven aldrig riktigt infann sig.

Dackarna avslutade med en femetta och snyggade till siffrorna en aning. Till slut blev det bara en tvåpoängsförlust i Gislaved, 46-44. Det betyder att Dackarna lyckades lägga beslag på bonuspoängen.

Bästa poängplockare blev SM-guldvinnaren Jacob Thorsell med tolv poäng. Piotr Pawlicki fick ihop tio pinnar. Patryk Dudek hade en mörk kväll och skrapade endast ihop fyra. För Joel Kling blev det en enda poäng.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt