Annons:

Dudek levererade stort – efter otäcka kraschen:

Patryk Dudek körde in 13 poäng när Dackarna säkrade semifinalplatsen. Foto: Ossian Mathiasson

Dudek levererade stort – efter otäcka kraschen: "Det var inte dåligt"

Patryk Dudek var inblandad i en otäck krasch i helgens GP-tävling i Målilla. När Dackarna avancerade direkt till semifinal körde den polske stjärnan in flest poäng (13 stycken).
– Det var inte dåligt, säger han efter utklassningssegern (61-29) mot Masarna.

Annons:

En otäck krasch med flera förare inblandade inträffade under helgens GP-tävling i Målilla. 

Dackarnas stjärnförare Patryk Dudek gick in i sargen, föll ut i banan och var ytterst nära att bli påkörd av både Fredrik Lindgren och Max Fricke. Dudek ställde sig upp en stund senare och kunde fullfölja tävlingen. 

Drömmer om guld

I kväll stod han på startlinjen när Dackarna skulle försöka lösa semifinalplatsen genom att slå Masarna med mer än 16 poäng. 

Dackarna vann med förkrossande 61–29, tog hand om samtliga tre poäng och visade varför de är ett lag som aspirerar på SM-guldet senare i höst. 

– Jag har kört för Dackarna i åtta år och jag har tagit två silvermedaljer och en bronsmedalj med klubben. Jag väntar på den där guldmedaljen, det är den som saknas. Vi får se vad som händer. Nu är vi framme i semifinal och det känns riktigt bra, säger Patryk Dudek. 

Efter en tveksam start på kvällen med en poäng i första heatet, där han till och med var nära att bli omkörd av Masarnas unga löfte Philip Hellström-Bängs, var resten av tävlingen ett riktigt formbesked. Han vann de sista fyra heaten som han körde och landade in på finfina 13 poäng. 

– Det var inte dåligt. Jag tog gott om poäng och jag har alltid problem i det första heatet i Målilla. Banan var lite annorlunda jämfört med helgens GP-tävling så jag hittade inte riktigt rätt, säger Patryk Dudek. 

"Fick bara ett skrapsår"

På frågan om hur han mår efter lördagens otäcka krasch väljer han att tacka Fredrik Lindgren och Max Fricke, som gjorde allt för att inte köra på honom.

– Jag fick bara ett skrapsår på ett lillfinger så jag mår bra. Jag har Fredrik och Max att tacka. Det är synd att de inte har kunnat köra något i veckan, säger han. 

I morgon väntar sista grundseriematchen för Dackarnas del och de har seriesegern i egna händer. De ligger två poäng bakom Vetlanda och har god chans att roffa åt sig bonuspoängen efter segern i Kumla i våras. 

– Vi har en tuff match mot Indianerna, det är ett starkt lag. Nu ska jag åka till hotellet i Hultsfred och sova, sedan åker vi till Målilla i morgon och laddar för match. Jag testar kanske den andra cykeln i morgon, det blir ett test inför semifinalen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt